Dünya Basın Özgürlüğü Gününü Yaslı Kutluyoruz...

Dünya Basın Özgürlüğü Gününü Yaslı Kutluyoruz...

Türkiye’de ve dünyada basın özgürlüğü, düşünce ve ifade özgürlüğü, halkın haber alma hakkını savunan yerel basın emekçileri olarak 3 Mayıs dünya basın özgürl

“BASKILARDAN YILMADIK, YILMAYACAĞIZ”
Basın emekçileri halkın haber alması için sokakları arşınlar, haber yapacağım diye bazen kendileri haber olur, çeşitli saldırılara maruz kalır. Türkiye’m gibi demokrasinin, özgürlüklerin, insan haklarının yok sayıldığı ülkelerde, muhalif gazetelerin kapatılması, para cezalarına çarptırılması, otosansür, gazetecilerin gözaltına alınması, tutuklanması ve ağır hapis cezalarına mahkum edilmesini üzülerek yaşıyoruz. Ama bizler basın emekçileri olarak tüm bu baskılardan yılmadık, yılmayacağız.
(7-24 Esenler haber)


Diyoruz ve haykırıyoruz… Ülke barışının sağlanabilmesi adına cezaevinde tutuklu bulunan gazetecilerin bir an önce serbest bırakılması gereğine inanıyoruz.”
Diyoruz ve haykırıyoruz… Siyasetçiler ve iktidara sesleniyoruz… Gazetecilik suç değildir. Gazetecilik halkın haber alma hakkına hizmet eden onurlu bir meslektir. Yargı bağımsızlığı, editöryal bağımsızlık işlemiyor. Ülkemiz bu ayıplardan arındırılmalı.
Diyoruz ve haykırıyoruz… Hak ihlallerini yazan, gündeme getiren, olayları halk adına sorgulayan gazeteciler suçlanıp cezalandırılırken, gerçek suçluların, azmettiricilerin toplumda serbestçe dolaşmaları adaletle bağdaşmıyor. Haberin özgürce dolaşabildiği bir toplum olmalıyız.
Diyoruz ve haykırıyoruz… “İnfaz Yasası'yla çete mensupları, katiller indirimden yararlandı. Kalemlerinden başka silahı olmayan, yazıp çizmekten başka suçu bulunmayan gazeteciler güç koşullarda yaşamlarını sürdürüyor. Halkın haber alma, bilgilenme hakkı çeşitli yollarla örselenmemeli, ifade özgürlüğünün önüne yeni engeller çıkarılmamalı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü’nde çağrı yaptı:

"Tutuklu gazeteciler bir an önce serbest bırakılmalı"
TGC, yazdıkları haber nedeniyle tutuklu olan gazeteciler için ‘özgürlük’ istedi. TV ve gazetelere kesilen cezaları hatırlatıp, “Gazetecilik suç değildir. Yargı bağımsızlığı işlemiyor. Ülkemiz bu ayıplardan arındırılmalı. Bunu gerçekleştirmesi gereken de iktidarlardır” dedi.
 


  • Pazar 31 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Salı 25.1 ° / 18.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı