Duayen Gazeteci Engin Belli Adamı Böyle Yakalar

Duayen Gazeteci Engin Belli Adamı Böyle Yakalar

CHP devşirme ve ithal meclis üyeleri ile güldürüyor. Duayen gazeteci, Belediye meclis toplantılarının vaz geçilmezi İyi’lerden CHP’ye büyük beklentilerle transfer olan meclis üyesine fena ç

Duayen Gazeteci Engin Belli Adamı Böyle Yakalar…
CHP devşirme ve ithal meclis üyeleri ile güldürüyor. Duayen gazeteci Engin Belli,  Belediye meclis toplantılarını kaçırmaz, en ilginç görüntüleri yakalar. Belli, İyi’lerden CHP’ye büyük beklentilerle transfer olan meclis üyesine fena çaktı. Bakalım böyle komik görüntüleri Esenler Belediye meclisinde bizlerin objektiflerine takılacak mı?

Fatih Belediye Meclisi hiç olmadığı kadar tuhaf bir oturuma ev sahipliği yaptı. İYİ Parti’den ilişiği kesilen ve CHP’ye 6 ay önce üye olup ardından bir mucize ile 6. Sıradan İthal Meclis Üyesi olan Nazmiye Akarslan Durgut deyim yerindeyse Yüce Meclisi “Düğün Salonu ya da Kına Gecesi” haline sokmayı başardı.

Faaliyet Raporu Onayı, İhtisas Komisyonu Seçimleri, Encümen Üye Seçimleri gibi Yüce Meclisin en kritik seçimlerinin yapıldığı, önemli gündem maddesinin onaylandığı ilk günde CHP’nin İthal ve Acemi Meclis Üyesi Durgut yanında oturuma getirdiği bir gence (oğlu ya da akrabası olduğunu düşündüğümüz) poz poz fotoğraflarını çektirdi. Oturumda Belediye Başkanı Ergün Turan teknik konular hakkında meclisi bilgilendirirken iktidar ve muhalefet grubu arasında siyasi mücadele verilirken Durgut genç adama talimatlar vererek 30 dakika boyunca fotoğraf çektirdi. Bu fırsatı Ayşegül Görgü Okumuş’ta kaçırmadı her gördüğü objektife gülümseyen Okumuş cep telefonu kamerasına da gülücük attı.

Siyasetin Taze İsmi Durgut’ta, Düğün salonu ya da Kına Gecesi zannetmiş olacak ki Yüce Meclisi genç adamın cep telefonu kamerasına gülücükler atmayı ihmal etmedi.

Üstlendiği görevin ciddiyetini anlamamış, CHP ilke ve politikalarını özümseyememiş olsa gerek ki Bayan Durgut, AK Partili Belediye Başkanı Ergün Turan’ı CHP’ye çatarken alkışlamaktan da geri durmadı.

Üstelik oturum arasında grup odasına genç adama odacıların kullandığı tepsi üzerinde çay servisi de yaptıran Durgut trajikomik manzaranın yaşanmasına neden oldu. Koridorda ben söyledim yardım ediyor çay taşıyor diyerek Ak Partili Meclis üyelerinin arasından çay tepsisi ile geçen genç adamın arkasından yürüyen Durgut görenler tarafından alay konusu oldu.

Meclisin konuklarından bazılar “CHP’nin çaycısı mı yoksa meclis üyesi mi bu kadın?” demekten kendilerini alamadılar. Tepsisi alınan odacı da duruma bir anlam veremedi ve olan biteni şaşkınlıkla izledi.

Sadece Durgut mu? Elbette değil, meclisi evlat sevgisi sarmıştı bir kere. Meclis Üyesi seçilen CHP’li Gizem Medine Küçük’ün annesi de aldı eline telefonu, koştu kürsüye, kapalı zarf usulü ile yapılan oy sayımı sırasında kızının fotoğraflarını çekmeye başladı. Hızını alamayan Anne yüreği elbette dayanmadı bastı cep telefonun tuşuna meclis üyelerini de poz poz çekti.

Tüm bu olan bitenler MHP’li ve Ak Partili katılımcılar tarafından hayretler içerisinde izlendi. Biz Gazeteciler ise olan bitene teşhisi çoktan koymuştuk.

FATİH’TE CHP’LİLERİN FACEBOOK SİYASETİ DEVAM EDİYORDU. DEĞİŞEN BİR ŞEY OLMAMIŞTI. İŞ BİLMEZ ACEMİ SİYASETÇİLER FATİH MUHALEFETİNİ TEMSİL EDEMEYECEKLERİNİ GÖSTERMİŞ OLDULAR BİZ GAZETECİLERE. AMAÇLARI GEÇEN SENE AYŞEGÜL GÖRGÜ OKUMUŞ VB. ÜYELERİN YAPTIĞI GİBİ POZ KESMEKTEN İBARET OLACAĞI AŞİKÂRDI.

Bakın CHP’li Meclis Üyeleri, Yüce Meclis Fatih Halkının Sorunlarının tartışıldığı ve çözüme kavuşturulduğu resmi bir mekândır. Yüce’dir çünkü Aziz Milletimizi temsil eder. Orada yasa gereği de ön tarafa geçip cep telefonu ile çekim yapması katılımcıların yasaktır. Eğer yasak olmazsa orası panayır yerine döner sizin yaptığınız gibi.

Ciddiyetinizi takının, üstlendiğiniz görevin ağırlığını bilin. Çay taşımak odacının, Fotoğraf çekmek Gazetecinin, Ak Partili Belediye Başkanını alkışlamak Ak Partililerin işidir. Sizin işiniz CHP Grup Başkanını alkışlamaktır. İyi yapılan işlerde tabii ki avuçlarınız patlasın alkışlayın, ancak partiniz eleştirilirken de alkış yapmak neyin nesi biz anlamadık. Olsa olsa şirin gözükme çabasıdır iktidara.

Bu arada MHP’li ve Ak Partililerin kurumsal kimliğe saygısı, nezaketi ve saygın duruşu oturumda takdire şayandı. Belediye Başkanı Ergün Turan tecrübesini konuşturdu ve CHP’lilere istediklerini yaptırdı. Turan, İhtisas Komisyonlarını 5 değil 4 üye ile sınırladı, Faaliyet Raporunu birinci günde geçirmeyi de başardı. Detaylı haberimiz olacak ama şu Düğün Salonu işini çözelim istedim bu bağlamda köşe yazımı yarına bırakamadım.

Esen kalın kıymetli okurlarım.

Biz mi? Esen kalamıyoruz biz! Biz Meclisin Taze, Siyasetin Acemi İsimleri ile 60 ayımızı geçireceğiz. Allah sabır verir umarım biz Gazetecilere.

         



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı