Duayen Gazeteci Dağdeviren ile Esenleri Konuştuk

Duayen Gazeteci Dağdeviren ile  Esenleri Konuştuk

Esenlerin Duayen gazetecisi, usta kalem Fatih Dağdeviren’le ülkenin ve Esenlerin gündemini konuştuk…

Dün akşam Bölgede ilk haber gazetesinin imtiyaz sahibi, işadamı Fatih Dağdeviren’le ülkemizde ve Esenler’deki gelişmeler hakkında konuştuk.

Dağdeviren,” Halk olarak hepimizin istediği en kısa sürede corona virüsü yenmek, bu illetten kurtulmakdır. Ancak virüsü yeniyoruz demekle virüs yenilmez. Devlet kurallar koyacak, vatandaşı ile el ele verecek topyekun bir mücadeleye girersek bu illetti yeneriz.  Toplum olarak önce cehaleti ve yoksulluğu yenmeliyiz ki başımıza gelen belaları yenelim.

Esenler’de koronavirüs konusunda alınan önlemleri elbette önemsiyorum. Bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın marketlerde alınan önlemler bana sorarsanız yeterli değil. Yalnız marketler olmamalıydı. Marketler kapalı AVM’ler açık, Kahvelere, halı sahalara corona yasağı, çarşı Pazar’da herkes bildiğini okuyor. “Oldu da bitti maşallah’ diyen bir toplumuz. Herkes konulan kurallara uymalı, uymayanları uyarmalı. Kimse kimsenin sağlığı ile yaşam hakkıyla oynamamalı. Durum ve gidişat iyi değil.


Bakınız İstanbul ve Esenler kırmızı alarm veriyor. Bizler basın olarak görev ve sorumluluğumuzu bilerek insanları kurallara uymalari için uyarmalıyız. Sosyal mesafe, maske, el hijyeni, mümkünse evde kalmak, mümkünse kalabalık yerlerden uzaklaşmak yalnız kendi sağlığımız için değil toplum sağlığı için dikkat edeceğimiz konulardır. Virüsün şakası yok, virüsün adamı yok! herkes toplum bilinciyle sorumluluğunu bilmeli ve sağlığın her şeyden önemli olduğunu bilmeliyiz” dedi

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı