Dualarımız kabul olmadı'

Dualarımız kabul olmadı

Esenler Belediyesi'nin kardeş belediyesi Malatya Pütürge'de temelini attığı "Pütürge Esenler İlçe Terminali" inşaatı yarım kaldı. Büyük paralarla kamulaştırılan alan Milli Eğitim’e devredil


Projesi Malatya Büyükşehir Belediyesi, fiziki yapısı ise Esenler Belediyesi tarafından yapılacak Pütürge İlçe Terminali’nin temeli 2018 yılının Ağustos ayında atıldı. Davul ve zurnalar eşliğinde başlayan temel atma töreni edilen dualarla son buldu. Ancak mevcut Belediye Başkanı Mehmet Polat AKP tarafından aday gösterilmeyince işler iyice karıştı ve tüm projeler durdu.



Mahalle Muhtarları: Paralar boşa gitti

"Pütürge Esenler İlçe Terminali" inşaatının durmasıyla ilgili Pütürge İlçesine bağlı mahalle muhtarlarıyla yaptığımız görüşmede şöyle konuştular;  

“Eski Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Polat ilçemize büyük hizmetler yaptı. Kendisinden öncelikle Allah razı olsun. Sorduğunuz terminal inşaatına gelince bakın burasını Belediye Başkanı bir köylüden istimlak yoluyla satın aldı. Bildiğimiz kadarıyla yüksek meblağlara aldı. Daha sonra terminalimizin temeli davulla, zurnayla ve dualar eşliğinde atıldı. İnşaat devam ederken seçime yakın mevcut Belediye Başkanımız Mehmet Polat AKP tarafından aday gösterilmedi. Daha sonra seçimin ardından inşaat durdu ve yapılmadı. Her sorduğumuzda geçiştirici cevaplar verdiler. Daha sonra öğrendik ki, bu yere terminal yapılmayacakmış. Yani kısaca hem Esenler Belediyesi’nin paraları hem de ilçe belediyemizin harcadığı paralar boşa gitti. İlçemiz için gerçekten önemli olan biz bu yerin yapılması için o kadar dua etmiştik ama maalesef dualarımız kabul olmadı."


Polat: İhaleyi Esenler Belediyesi yaptı

Pütürge Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Polat ise, ”Açıkça söylemek gerekirse biz aday gösterilmedikten sonra yeni gelen Belediye Başkanı bizim hazırladığımız tüm projeleri durdu. Bildiğiniz gibi Esenler Belediyesi'yle kardeş belediyeydik. Bu çerçevede Esenler Belediyesi ilçemize bir terminal yapma kararı aldı ve uzun uğraşlar sonucunda bu yerinde temelini attık. Bu yerin ihalesini Esenler Belediyesi yaptı. Bizde ilçe belediyesi olarak terminalin yapılacağı alanı net hatırlamıyorum ama yüksek bir maliyete kamulaştırdık.



Yani belediye olarak alanın kamulaştırmasını biz yaptık, üzerine yapılacak terminalin ihalesini ise Esenler Belediyesi yaptı. Ama maalesef öğrendiğim kadarıyla bizim yoğun bir emek harcadığımız yerin inşaatı durmuş ve bu alan Milli Eğitim’e devredilmiş.” Diye konuştu.







 
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı