Dönüşüm Değil Kargaşa

Dönüşüm Değil Kargaşa

Esenler Kâzımkarabekir mahallesinde Esenler belediyesinin uygunsuz yıkım kararına mahalleli direnerek yıkım ekiplerini geri püskürttüler.

 
Hüseyin Koç/7-24esenlerhaber

Dönüşüm Değil Kargaşa


Esenler Kâzımkarabekir mahallesinde Esenler belediyesinin uygunsuz yıkım kararına mahalleli direnerek yıkım ekiplerini geri püskürttüler.

Usulsüzce Plan Değişikliği Yaptılar

 
2010 yılında Esenler belediye meclisinde alınan kararla sağlık alanı olarak ayrılan parsellerin bir bölümünü planlarda değişiklik yaparak imara açılması üzerine yakınındaki diğer sağlık alanı içinde olan diğer parsellerinde usulsüzce bu alana dahil edilme çabaları mahalle sakinlerini çileden çıkardı. Konuştuğumuz parsel sahipleri sıkıntılarını şu şekilde dile getirdiler.

 
Belediye Güya bu Kaymaları Düzeltti.

“Burada kaymalar var bizim yerlerimiz altı metre kaymış gözüküyor, Belediye güya bu kaymaları düzeltti. Bize oturduğumuz bu yerlerimizi tahsis ettiler ve tapularımızı verdiler. Arsalarımız 126metre birde kroki çizdiler ama ne hikmetse çizilen kroki üç gün sonra değiştirilerek bahçelerimizi elimizden alınarak diğer parsellere eklenmiş olduğunu gördük.”dedi

 
“Bir başka parsel sahibi ise burası sağlık alanı olarak bırakılmışsa diyecek bir şeyimiz yok. Şayet burada birilerine çıkar sağlamak için sağlık alanını konut alanına açıyorsalar biz arsalarımızı birleştirerek burada yeni konutlar yapmaya hazırız. Bu çıkarcı çevrelere yerimizi ucuza vermek istemiyoruz. Yetkililer imara açılan diğer yerler gibi bizimde yerlerimizi imara açmalarını istiyoruz.”dedi


Vatandaştan çok Esenler Halkı Mağdur Ediliyor 
 
Görüştüğümüz Avukatlar ise” vatandaştan çok Esenler halkı mağdur ediliyor burada usulsüzlük var bu konuyu mahkemeye taşıyacağız birilerini zengin etmek için bir ilçenin kaderiyle kimse oynayamaz. İmara açılacaksa buranın tamamı açılmalı” dediler.

                             

 
Esenlerin imar yapısını yakında takip eden bazı mühendisler ve mimarlar ise “bura imara açılmamalı sağlık alanında çıkarmalarına da bir anlam veremiyoruz Esenlerin başka sağlık alanı mı var? Şayet burayı konut alanı yapacaksanız tamamını imara açmalısınız sadece imar açmak için sınır düzeltmesi yaparak burayı imara açmanız doğru değildir. Bugün buraya giden yıkım ekipleri suç işlemiştir yaptıkları iş yasal değildir. Aslında burada parsel sahiplerinden daha çok Esenler halkı mağdur ediliyor başka sağlık alanı yerimi buldular ki konut alanı için yasal olmadan burayı imara açıyorlar” dediler.
 
İşte Belediyenin planlarda tadilat yaparak konut alanı olarak yapmak istedikleri yerin krokisi.


          

            
          

                 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli