Doların esiri olan hükümet esnafı da dolara köle yaptı'

Doların esiri olan hükümet esnafı da dolara köle yaptı

Esenler’in saygın esnaflarından ve eski amatör milli futbolcu Dursun Toprak, “Yoruldum ülkemin yanlış yöneltmesinden, siyasetin seviyesinin düşmesinden, yoruldum ekonominin dar boğaza düşmesinden. Hükü

“Doların esiri olan hükümet esnafı da dolara köle yaptı”
Esenler’in saygın esnaflarından ve eski amatör milli futbolcu Dursun Toprak, “Yoruldum ülkemin yanlış yöneltmesinden, siyasetin seviyesinin düşmesinden, yoruldum ekonominin dar boğaza düşmesinden. Hükümet açıklama yapıyor, “KOBİ’ler destekleyeceğiz “ bende, geçmiş olsun diyorum” dedi.

“Vatandaşın alım gücü yoksa, kime neyi satacağız”
Belediyeler küçük esnafı gelir getiren müşterisi gibi görmesi gerekir diyen Toprak konuşmasına şöyle devam etti; “Belediyeler,  küçük esnafın zararına olan hiçbir şeye onay vermemeli. Esenler’de esnaf olmak ve ayakta durmak çok zor iş. Etrafımız AVM’lerle çevrilmiş, iğneden ipliğe ne aklınıza geliyorsa satıyorlar. Düşünebiliyor musunuz? AVM’ler Çekirdek bile satıyorsalar bizler nasıl ayakta duralım.Bu AVM’ler Esenler’e servis gönderiyorlar halkımızı burarla çekiyorlar.  Esnafın hali perişan,  bir gezin ve ziyaret edin esnafı göreceksiniz siftah yapmayan yüzlerce esnafımızla karşılaşacaksınız.
Hükümet açıklama yapıyor, “KOBİ’ler destekleyeceğiz “ bende, geçmiş olsun diyorum. Senelerdir ülkeyi inşaat sektörününgirdabına sokanlar, istihdam yaratmadılar ve ülkemizi tüccar mantığı ile yönettiler. Vatandaşın alım gücü yoksa biz kime neyi satacağız. Doların esiri olan hükümet esnafı da dolara köle yaptı. Esnaf her şeyi dolarla alacak, ama müşteriye TL ile satacak, bu çark böyle döner mi?

“Bakınız, Esenler’de yüzlerce esnaf dükkânına kilit vurdu”
Ülke iyi yönetilmediği için duvara tosladık. Esnaf dolarla alışveriş yapıyor ve dolar olarak borçlanıyor, bugün doların oynaması yüzlerce esnafımızın batmasına ve zora girmesine neden oldu söyleyen Toprak; Bakınız, Esenler’de yüzlerce esnaf dükkânına kilit vurdu. Doların tırmanışa geçmesi ile birlikte İşlerdeki durgunluk, sigorta primleri ve işyeri kiraları beraberinde olumsuzluklar getirdi. Yani doların tırmanışı kötü gidişte önemli rol oynuyor.
“Esnafımızın, özellikle küçük esnafın bitmesine sebep belediyelerdir”
Toprak “Boşta kalan esnaf, ya maaşlı olarak çalışmaya başlayacak ya da işsizler kervanına katılacak. Esnafımızın, özellikle küçük esnafın bitmesine sebep belediyelerdir. Belediye Başkanları veya hükümet esnafın yanında olmadı, olmaya da niyetli değil. 
Öyle üç, beş kuruş vererek esnafı kurtaramazsınız, istihdam yaratmalısınız ve AVM’lere ruhsat
vermemelisiniz. Yine belediyeler iş yeri ve dükkân açmak isteyenlere bazı kısıtlamalar getirmeliler, yani bir mahallede beş manav ihtiyacı karşılıyorsa 6. Manavı açtırmayacaksın. Devlet tüccarlığa soyunmayacak, vatandaşına istihdam sağlayacak ve halkın iş yeri açmasına destek olmalı.” 

“Hatırlı kişilere işyeri açarak vatandaşa hizmet etmiş olmazsınız”
Konuşmasında belediyelerin esnafın sorunlarına ilgisiz kaldığına vurgu yapan Toprak; ”Belediyeler işveren olmuş, her işi yapmak için mücadele veriyorlar. Maalesef Esenler Belediyesi de bu geleneğe uyan belediyeler kervanına katıldı. Nerede boş bir alan bulduysalar, oraya bir çay bahçesi veya kafeterya yaptılar ve tüccar mantığı ile yandaşlarına vererek işletmeye başladılar. Bu işler belediyenin görevi değil, belediyeler halkın hizmetine olması gerekir, ama bunların anlayışında herkesi hizmetlerine almak var. Hatırlı kişilere işyeri açarak vatandaşa hizmet etmiş olmazsınız, halkı ayrıştırır ve yönettiğiniz ilçenin huzurunu kaçırırsınız”.
“Her seferinde benim halkım diyorlar”
Esenler’de ailece oturacağınız veya gezeceğiniz bir yerin olmaması yönetenlerin ayıbıdır diyen Toprak; “ ilçemizde sosyal tesislerin yalnız parası olanların gidilebilecek yer olmasının sorumlusu belediyedir. Her seferinde benim halkım diyorlar ama
halkı belediyenin imkânlarından ve eşitlik ilkelerinden yararlanırken göremiyoruz.

“Küskünüm duyarsız yöneticilere”
Toprak “Yoruldum ülkemin yanlış yöneltmesinden, siyasetin seviyesinin düşmesinden yoruldum. Ekonominin dar boğaza düşmesinden yoruldum. Bu yüzden esnaflığı bırakıyorum, dükkânımı kapatıyorum. Küskünüm duyarsız yöneticilere, küskünüm halkımın geleceğini düşünerek projeli
insanlara saygı duymayan, itibar etmeyen idarecilere.



“Esenler’de spor beceriksiz çapsız kişilerin ellerinde”
Konuşmasının sonunda Esenlerde amatör kulüpleri hakkında konuşan Toprak “ Kendi alanımda iddialıyım, ilkeliyim siyaseti bu anlayışta yaptım, Anne sevgisi vatan ve inandığın davanın sevgisi hiçbir şeye değişilmez. Siyasi vefasızlık yaşadım, bir koltuk kapan veya iktidarı eline geçiren birilerinin nasıl zaaflara uğradığını gördüm, iktidarın nimetlerine el avuç açarak geçmişini unutanları gördüm ve üzülerek yazıklar olsun dedim. Ben sporun içinden gelen birisiyim, Esenlerde amatör kulüplerimiz var ama hiç birinin ne bir projesi nede bir hedefi var. Sporla uğraşmak, hizmet etmek isterim ancak benim düşüncemde yol almak ve hedef bu ilçenin bir spor takımını profesyonel lige taşımak isteğinde olanlar varsa bu hizmete hazırım. Bu düşüncelerimi, plan ve projelerimizi ben hayata geçirmek için önceki belediye başkanına götürdüm, ama duyarsız davranması, ilgisizliği beni spordan da soğuttu. Esenler’in spor kulüpleri iş bilmez ve spordan anlamayan beceriksiz çapsız kişilerin oyuncağı olmuş. Bu kişilerin korkusu var ve işgalci olan bu kişiler ellerinden oyuncağı alınma korkusu olan çocuklardan farkları olmayanlardır. her şeye rağmen benim düşüncelerimi kabullenen birilerinden teklif gelirse ben seve seve hazırım. Çocuklarımızın geleceği, ülkemin bekası için hiçbir görevden kaçmam” dedi.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı