Diyarbakır'da Nevruz kutlaması

Diyarbakır

Diyarbakır’daki Nevruz kutlamaları binlerce insanın katılımıyla sürüyor.


Diyarbakır'da Nevruz kutlaması
 
Diyarbakır’daki Nevruz kutlamaları binlerce insanın katılımıyla sürüyor.

Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarına PKK’nın Kandil’deki liderlerinden Cemil Bayık, sine vizyon aracılığıyla bağlandı. Bayık, dev ekrandan Diyarbakır’daki kalabalığa açıklama yaptı.

Diyarbakır’daki kutlama alanında Abdullah Öcalan posterleri ve PKK bayraklarının olması ise dikkat çekti.

Diyarbakır'da kutlamanın yapılacağı merkez Bağlar ilçesindeki Nevroz Parkı'nda gruplar toplanmaya başladı. Etkinliğin yapılacağı alandaki platforma 10 dilde, "Nevruz kutlu olsun" pankartı asıldı.

BDP Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kışanak, HDP Eş Genel Başkanı Kürkçü ve Tuncel, PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, bazı milletvekilleri ve belediye başkanları parti otobüsüyle Nevroz Parkı'na geldi - Nevruz kutlaması için Diyarbakır'da bulunan Irak Cumhurbaşkanı Talabani’nin eşi Hero Talabani de yöresel kıyafetle geldiği alanda protokol için ayrılan bölümde yerini aldı.

Aralarında BDP'nin de bulunduğu tertip komitesince düzenlenen nevruz kutlamasına katılmak için kentin farklı noktalarından belediyeye ait araçlarla ücretsiz parka taşınan vatandaşlar, yoğunluk nedeniyle yaklaşık bir kilometre mesafede araçlardan inerek, yaya olarak alana alınıyor.

Vatandaşların büyük bölümünün tertip komitesinin çağrısı doğrultusunda yöresel kıyafetlerle kutlamalara katıldığı görüldü.
Kürtçe ve Türkçe, ''Nevruz kutlu olsun'' yazılı flamaların asıldığı alana girişler sırasında tertip komitesinin de görevlendirdiği 10 bin kişi alandaki koordinasyonu sağlıyor.

Bazıları yöresel kıyafet giyinen ve zabıta ekiplerince park alanı dışında belirlenen yerlere yerleştirilen çok sayıda seyyar satıcı alanda yemek, tatlı, su ve ciğer kebap satıyor.

Platformda aralarında Kürtçe, Türkçe, Arapça, Süryanicenin de yer aldığı 10 dilde, "Nevruz kutlu olsun" pankart yer alıyor.
Çok sayıda televizyon kanalının canlı olarak yayınlayacağı kutlamayı izlemek için yurt içi ve yurt dışından Diyarbakır'a gelen 350'yi aşkın gazeteci akreditasyon yaptırdı.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı