Divriği'ye Olası Mülteci Kampı tepkisi

Divriği

Divriği Kültür Derneği başkanlığından kamuoyuna bilgilendirme maksatlı duyuru yapıldı. Kamuoyuna bilgilendirme mesajın da, Divriği ve köylerinin merasına olası bir Suriyeli göçmen kampı kurulacağı duyumlarına ka

Divriği'ye Olası Mülteci Kampı tepkisi
Divriği Kültür Derneği başkanlığından kamuoyuna bilgilendirme maksatlı duyuru yapıldı. Kamuoyuna bilgilendirme mesajın da, Divriği ve köylerinin merasına olası bir Suriyeli göçmen kampı kurulacağı duyumlarına karşı “hep birlikte demokratik ve meşru tepkimizi koyacağımızdan da kimsenin şüphesinin olmamasını “ yer verildi.
 
Divriği Kültür Derneği Başkanlığından yapılan açıklama:
DİVRİĞİ'YE MÜLTECİ KAMPI HABERLERİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME;
Sosyal medyada Divriği'ye göçmen kampı kurulacağı ve buraya Suriyeli'lerin yerleştirileceği yönünde bir bilgi paylaşımı yapılmaktadır. 
Ciddiye alınması gereken ve üzerinde durulması gereken bir husustur. Bu nedenle de, kaymakamın bazı muhtarları çağırarak köyünüz alevi mi, sünni mi, Türk mü, Kürt mü şeklinde sorular sorduğu yönünde haberler tarafımıza ulaşınca, Divriği Şube Başkanımız Yusuf Güldalı ve Divriği'deki Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Demirkaya ile görüşüldü. Murat Demirkaya kendisine muhtarlar tarafından böyle bir bilgi gelmediğini ifade etti. Belediye Başkanı Hakan Gök'de bu yönde bir duyumlarının olmadığını ifade etti. Durumu Milletvekilimiz Ali Akyıldız ve Müslüm Doğan ile de paylaştık. Ali Akyıldız kaymakam ile görüştüğünü, kaymakamın, Suriyeli'lerin ülke içine "denetimsiz" dağıldığını bu nedenle kendilerine gelen talimat gereği ilçe sınırları içerisinde Suriyeli Sığınmacı olup olmadığını tespit amaçlı çalışma yapıldığını, bir kamp çalışması olmadığını söylediğini bildirdi. 
Ancak bizce malum olmak üzere, mevcut iktidarın tıpkı Kahramanmaraş Pazarcık'ta olduğu gibi bir dayatmayı bizim yöremizde de yapmayacağının garantisi yok. Bu anlamda tüm dernekler ve vakıflar olarak teyakkuz durumundayız. Süreci dikkatle takip ediyoruz. Parlamentodaki vekillerimizle de istişare halindeyiz. Olası böyle bir durumda hep birlikte demokratik ve meşru tepkimizi koyacağımızdan da kimsenin şüphesinin olmamasını bilgilerinize arz ederiz.
DKD 47. Dönem Yönetim Kurulu Adına
Gnl. Bşk. Cafer YILDIZ



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı