Direnişin ikinci yılında Metin Lokumcu için tek yürek

Direnişin ikinci yılında Metin Lokumcu için tek yürek

Metin Lokumcu’nun katledilmesinin ikinci yıldönümünde anma ve anıt mezar açılış etkinlikleri için yan yana gelen kurumlar Ankara’da bir basın toplantısı düzenledi

Direnişin ikinci yılında Metin Lokumcu için tek yürek

Metin Lokumcu’nun katledilmesinin ikinci yıldönümünde anma ve anıt mezar açılış etkinlikleri için yan yana gelen kurumlar Ankara’da bir basın toplantısı düzenledi

Hopa direnişinin ve Metin Lokumcu’nun katledilişinin ikinci yıldönümünde Hopa’da gerçekleştirilecek anma ve anıt mezar açılış etkinlikleri için Ankara’da bir basın toplantısı düzenlendi. Mimarlar Odası’nda gerçekleşen basın toplantısına Halkevleri Kadın Sekreteri Dilşat Aktaş, ÖDP Parti Meclisi üyesi Yaşar Aydın, Eğitim-Sen MYK üyesi Tuğrul Culfa, Makina Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Ercüment Çervatoğlu, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, EMO Ankara Şube Başkanı Ebru Akgün Yalçın, İMO Ankara Şube Yönetim Kurulu üyesi Özer Akkuş ve Bülent Tatlı katıldı.

Basın toplantısında söz alan Tezcan Karakuş Candan, Metin Lokumcu anısına düzenlenen anıt mezar açılışı ve Hopa’daki anma etkinliklerinde tüm örgütlerin, Metin Lokumcu’nun herkesi kucaklayan mücadele tarzına yakışır şekilde yan yana geldiğini dile getirdi. Hopa’nın AKP faşizmine karşı direnişin simgesi olduğunu belirten Candan, direnişin ikinci yıldönümü programını açıkladı.

Candan’ın ardından toplantıya katılanlar Metin Lokumcu anmasına çağrı yaptı.

Makine Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Ercüment Çervatoğlu:

“Amacımız AKP faşizmine ortak bir anma ile dur demek. Bütün örgütlere görev düşüyor. Özgürlükleri ve direnişi önemseyen tüm örgütleri faşizme karşı dur demeye çağırıyoruz. O gün hepimiz ‘Ben Metin Lokumcu’ tişörtleri giyerek, tek pankart ile tek yürek ve tek ses olacağız.”

Eğitim- Sen Genel Merkez Yöneticisi Tuğrul Culfa:

“Deresine, suyuna sahip çıkan, mücadeleyi yükselten ve insanca yaşanabilir mücadele veren Lokumcu için, kendisi gibi düşünmeyeni düşman olarak gören otoriter sisteme karşı verilecek mücadelenin simgesi olarak açılacak bu anıt mezar için biz de Hopa’da olacağız.”

ÖDP Parti Meclisi Üyesi Yaşar Aydın:

“Metin Lokumcu’nun ölümünden bu yana iki yıl geçti ve iki yıl boyunca onlarca Hopa yaşandı. TMMOB’un önderliğinde ailesi ile yapılan bu anıt mezar çok anlamlı. Oradaki HES mücadelesi ve çayda ve fındıkta yaşanan sömürüye karşı ses katacaktır. Metin Lokumcu’nun dostlarını yoldaşlarını 31 Mayıs’ta Hopa’da olmaya çağırıyoruz”

Halkevleri Kadın Sekreteri Dilşat Aktaş:

“Karadeniz’e önce HES şirketleri giremedi, çay için direniş gerçekleşti. Hopa’da çok ciddi direnişlerle karşılaştılar. AKP iktidarının Başbakanı Tayyip Erdoğan, kendisini sevmeyen insanlarla karşılaştı. İnsanlar gücünü sokakta gösterdiler. Tayyip Erdoğan’ın Hopa’da miting yapmasına izin vermediler. Mezarın yapılışının manevi değeri çok yüksek. Hep birlikte orada olacağız”

İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Tatlı:

“Bu organizasyonun hareketliliğin sürekliliği olması temennisindeyim. Tüm ilerici demokratik örgütlerle birlikte orada olacağız”

EMO Ankara Şube Başkanı Ebru Akgün Yalçın:

“Metin Lokumcu’yu öldürdüler ve Metin Lokumcu’nun adı kentine doğasına sahip çıkan tüm Anadolu halklarının mücadelesinin simgesi haline gelmiştir. Bu anlamda sahip çıkmak çok önemlidir. Karadeniz halkından tutunda bu organizasyon’da yer alan bu hissiyatı yaşayan herkese teşekkür ediyorum”

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan:

“Tüm yaşam alanlarımız yok ediliyor. Ankara metrosunda ahlak dersi vermeye çalışıyorlar. Alkol ile ilgili yasa maddesi çıktı. Bizim ne yapacağımıza karar veriyorlar. Kaç çocuk doğuracağız nerde nasıl davranacağı ne yiyip ne içeceğiz buna başbakan karar veriyor ve bunun adı da faşizmdir. Her alana müdahale ediyorlar. Metin Lokumcu burada AKP faşizmine karşı bir direnişin sembolü oldu. Metin Lokumcu anıt mezarı tamamlandı. Bu hafta sonu açılışı yapılacak. Metin Lokumcu’nun bizi bir araya getirmesinin yöntemi mücadeledir. Bu çok anlamlıdır”



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli