Dink Anması'nda polis müdahalesi

Dink Anması

Hrant Dink'in katledilişinin 6. yılında anma törenine katılan binlerce kişi Şişli ve Mecidiyeköy'den Agos Gazetesi'nin önüne yürüdü. Binler, bu yıl da adalet talebini dillendirdi. Anma törenine katılanlar d

7-24EsenlerHaber/HaberMerkezi


Dink anmasında polis müdahalesi


Hrantink'i katledilişinin 6. yılında anmak için binlerce kişi, Şişli ve Mecidiyeköy'den Agos Gazetesi'nin önüne yürüdü. Binler bu yıl da adalet talebini dillendirdi. Anma dağılırken, kitleye polis müdahale etti.

İSTANBUL-  Hrant Dink'in katledilişinin 6. yılında anma törenine katılan binlerce kişi Şişli ve Mecidiyeköy'den Agos Gazetesi'nin önüne yürüdü. Binler, bu yıl da adalet talebini dillendirdi. Anma törenine katılanlar dağılırken, kitleye polis müdahale etti.

Hrant Dink'i katledilişinin 6. yılında anmak için binlerce kişi, Şişli ve Mecidiyeköy'den Agos Gazetesi'nin önüne yürüdü. Ermeni ezgileri eşliğinde yürüyen kitle, "Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz. Buradayız Ahparig" pankartı açtı, çok sayıda dilde "Hepimiz Ermeni'yiz, hepimiz Hrant'ız", "Buradayız, Ahparig" yazılı dövizleri taşıdı.

Kortejin en önünde Dink’ in eşi Rakel Dink, Kızı Delal Dink ve kardeşi Osrof Dink ile şüpheli bir şekilde öldürülen Ermeni asker Sevag Balıkçı'nın annesi Ani Balıkçı yer aldı.


 
ÇARŞI VE CUMARTESİ ANNELERİ DE YÜRÜDÜ

Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, oğlu Arat Dink, kardeşi Orhan Dink, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, BDP milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder, Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin, Beşiktaş’ın ''Çarşı'' taraftar grubu üyeleri ve Cumartesi Anneleri'nin de aralarında bulunduğu kalabalık grup Şişli Meydanı’nda bir araya geldi.

Kitle, Agos Gazetesi'nin önüne ulaştığında Amerikalı dilbilimci ve yazar Naom Chomsky, BDP Milletvekilleri Hasip Kaplan ve Sırrı Sakık ve gözaltında işkenceyle öldürülen Hasan Ocak'ın kardeşi Maside Ocak, Agos binasına girdi.

RAKEL DİNK: ADALET BORCUMUZU HATIRLATMAK İÇİN

Ermeni gazeteci Hrant Dink'in katledilişinin altıncı yılında Agos Gazetesi'nin penceresinden dışarda bekleyen binlerce kişiye seslenen Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, dinmeyen acılarını anlattı.

 
Dink anısına düzenlenen 19 Ocak anmalarında ilk kez konuşan Rakel Dink, şunları söyledi: "Sevgili dostlar bugün altıncı yıl oldu. Kararlılık dolu altı yıl. Hrant'ın vurulduğu yerdeyiz. Sizinle biraz dertleşeceğiz. İyilik eden yok, bir kişi bile yok. Herkes suç şiyor. Her devlet işlemeye devam ediyor. Suç ve günah, altın olsa kimse takmaz. Suç işleyenin düşüncesi de körleşiyor."
Üstünlük adına ötekileştirilenlerin yok edildiğini vurgulayan Rakel Dink, "Var olmanız, benim yok olmam üzerindense bu senin büyüklük ve üstünlüğünün ispatı değil hiçliğinin ispatıdır" diye konuştu. Dink konuşmasının sonunda şunları söyledi: "Adalet borcumuzu, umudumuzu hatırlayarak buradayız. Yataklarımızda sevdiklerimizin elini tutarak ölme fırsatını elimizden alanlara karşı buradayız. Acımızla, onurumuzla, doğruluk ve adalet için buradayız. Burada olmaya devam edeceğiz." dedi.

AVUKAT ÇETİN: CİNAYET AYDINLANACAK

Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin de ''Gerçekten umutluyum. Umudumu biraz da bu kitlenin kararlılığına borçluyum. İnanıyorum ki bu cinayetin arkası aydınlanacak. Bunu kimse engelleyemez'' dedi. 


DAĞILAN KİTLEYE MÜDAHALE

Polisin Taksim yönünde ilerleyen gruba tazyikli su ve gaz bombası attığı belirtildi. Müdahaleyi "Anma bittikten sonra Taksim'e yürüyenlere polis müdahale etti. Müdahale sonrasında kitle Şişli yönüne geri döndü. Müdahalenin gerekçesini bilmiyoruz. Ancak kitle polisin bu müdahalesine tepki gösterdi. Bir kişi yere uzanarak, yolu kapattı. Polis müdahalesini protesto etti. Müdahalenin ardından ortam sakin" diyerek anlattı.
 





  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli