Dindar'dan Performans dersi'

Dindar

Yaptığı olumlu ve yapıcı muhalefetle taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan CHP Bayrampaşa Belediye Meclis Üyesi Fettah Dindar, Bayrampaşa Belediyesi’nin 31.12.2014 itibariyle toplam borcunun 87 milyon 267 bin 664 olduğunu a&cced

Bayrampaşa Belediyesi’nin Eylül ayı toplantısında Bütçe Komisyonu’nun 2016 Yılı Performans Programı Taslağı hakkındaki 19 No’lu raporu ile ilgili söz alan CHP’li Dindar adeta performans dersi verdi.
 
“Bir belediye en az % 20 yatırım yapamıyorsa, tasarruf yapmıyorsa o belediyenin sonu iyi değil” diyen CHP Grup Sözcüsü Dindar sözlerine şu şekilde devam etti;
 
“Öncelikle pahalı harcamalar ve rakamlar arasındaki çarpıklıklara dikkat çekmek istiyorum. 5 adet konteynır 1 adeti 36 bin TL, 200 adet çöp kovaları tanesi 400 TL, 20 adet tanesi 500 TL sigaracıların kullandığı küçük kutular. Alımlar oldukça yüksek bir rakam. Altıntepsi Mahallesi merkez camii yanında park yapımı söz konusu fakat böyle bir bütçe kaynağı yok. 1200 kişiye diş muayene hizmeti vermek, hasta başı 50 lira bu rakam sadece muayene için çok yüksek bir rakam. Kömür yardımı 1000 kişiye, 500 bin liralık yardım yapılacak. Yardıma karşı değiliz ama kömür yerine teknik alt yapısı hazırlanıp doğal gaz sobası verilmesi bu problemi kökten kaldırır. Ayrıca spora ayrılan miktar çok yetersiz. Her kulübe yılda 10 Bin TL yardım yapılamasını, toptan ödenemiyorsa bile ayda 1000’er lira şeklinde ödenmesini talep ediyorum.
 
Bunun yanı sıra yatırım programı, stratejik planlar ve performans planları arasındaki çelişkili rakamlara da dikkat çekmek istiyorum. Fen İşlerinde yatırım programı 24.250.000 iken, stratejik planında 15.750.000 performans planında ise 15.400. 00 TL. Bu aradaki farklar nereden kaynaklanıyor?
 
Ayrıca gelirimiz 117. 239. 819 lira iken giderimiz 142. 691. 488 oldu. Aradaki açık 25 milyon. Belediyenin toplam borcu ise 87 milyon 267 bin 664 TL’dir. Kısaca bir belediye en az % 20 yatırım yapamıyorsa, tasarruf yapmıyorsa o belediyenin sonu iyi değildir”
 
AKP’li Demirkan: Verilen rakamlarla ilgili düzensizlikler olabilir
 
CHP Sözcüsü Fettah Dindar’ın sorularına cevap vermek için söz alan AKP Grup Sözcüsü ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Demirkan pahalı denilen alımlar hakkında ihale kurumunun gözetimi altında alımları yaptıklarını belirterek şöyle konuştu;
 
 “Müdürlüklerin yaptırdıkları işlerin tamamını vatandaşlarımızın hür iradesiyle gelip, ihalelere girip ve kazanmaları sonucunda alımlar yapılmaktadır. Daha ucuza satabilecek bir çöp konteynır firması biliyorsanız, bu firmaların ihalelere girmelerini özendirin gelsinler yarışa girsinler bizde daha ucuza işimizi görmüş olalım. Sağlık hizmetlerinde diş meyaneleriyle alakalı olan, orada yapılan hizmet 50 lira ile sınırlandırılacak bir hizmet değil. Vatandaşımız Kartaltepe sağlık ocağına gittiği zaman diş temizliğinde dolgusuna kadar diş tedavisi hizmeti almaktadır. Kömür yarımıyla alakalı da her yıl olduğu gibi sizinde belirttiğiniz gibi vatandaşa doğalgaz götürelim hem çevre kirliliği önlenir hem maliyeti düşük. Kalıcı hizmet olur. Fakat yaptığımız analizlerde teknik sorunlar var. Fakir fukara vatandaşların hepsi kiracı yaptığınız bu işle yoksula yardım değil ev sahibine yardım yapmış olacaksınız.
 
Spora destek ile ilgili de Bayrampaşa belediyesi zaten imkanlarını maksimumda kullanarak yeterli yardımı yapıyor.

Verilen rakamlarla ilgili düzensizlikler olabilir, yılsonu tutmayan rakamlar olabilir. Bunun nedeni su anda devam eden davaların sonucunu tam olarak ön görememizden kaynaklanıyor. Davalar sonucu çıkacak rakamlara göre tahminler yapıyoruz. Dolayısıyla bütçeyi ayarlamakta zorluk çekiyoruz. Bayrampaşa Belediyesi çok çalışıyor, bunu küçümsememek lazım”.
 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı