Diaspora Bahane, Maaşlar Şahane.

Diaspora Bahane, Maaşlar Şahane.

Esenler HAS Parti İlçe Başkanı Kocaman, açtı ağzını yumdu gözünü.

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Esenler HAS Parti İlçe Başkanı Milletvekili maaşları için, açtı ağzını yumdu gözünü.

Kocaman, “Diaspora bahane, Milletvekili maaşları şahane. Bakınız, ne zaman ülkemizde bir kargaşa olursa Vallahi yüreğimiz ağzımıza geliyor. Birileri bu kargaşadan yararlanarak, hak etmediklerinden daha fazlasını sessiz sedasız ceplerine indiriyor. İşte bunlardan biri daha gerçekleşti. Vekil maaşları bir anda zirve yaptı. Allah aşkına, bu milletvekillerinin yaptıkları işe göre kendilerine yapılan zammı hak ediyorlar mı? Haklın seçtiklerinin halka gördükleri reva böyle olmamalı. Tok açın halinden anlamaz misali işler yapıyorlar. Emekli aç, halkın yoksul, işçin köle olmuş, üniversite mezunun iş bulamıyor ve bir lokma ekmek bulabilmek için çırpınan bir halk bu kadar zammı kendilerine reva görenleri vicdanları ile baş başa bırakıyorum. Aldıkları bu zammında haksız olduğunu söylüyorum.”

“Fransa parlamentosunu şiddetle kınıyorum. Demokrasinin beşiği olduğunu zanneden Fransa, görüyoruz ki emperyalizminde anayurdu oldu. Bizim, şanlı bir tarihimiz var. Ama lobi yapacak veya bu lobileri hazırlayacak becerimiz yok. Fransa, uydurma bir kararla bir ulusun mahkûm olmasına ve karalanmasına çalışmasını yanlış buluyorum.”

“Biz dünyaya nam salmış bir medeniyete sahibiz. Mazlum halkların haklarını savunan bir geleneğimiz vardır. Ama Fransa, Cezayir ve Afrika’da hem soykırım hem de katliam yapmıştır. Hem de defalarca. Ülkemizi yönetenler, ülkeyi iyi yönetmeli ve radikal kararlar almalı. Öyle Fransız mallarını boykot veya Fransa konsolosunu geri çekme ile bu işler olmaz. Siyasi yaptırım yapmalısın. Ama bütün bunlar yapabilmek için ekonomik bağımsızlığının olması gerekiyor. Dünya’ya tarihimizi anlatmak için yetkin ve etkin ekipler kurmalıyız. Fransız meclisleri gibi, dünya meclislerine bilgi ve belgeler sunarak, şanlı tarihimizi anlatmalıyız.” Dedi.