Devrimci Lokumcu'nun davası 24 Aralık'ta

Devrimci Lokumcu

Hopalılar Metin Lokumcu davasına çağırıyor: “Davanın tarafı ve takipçisiyiz” Devrimci öğretmen Metin Lokumcu'nun duruşması 24 Aralıkta Hopa 2. Asliye Ceza Mahkemesin'de görülecek.

31 Mayıs 2011 yılında Artvin Hopa’da gerçekleşen polis saldırısı sonucu yaşamını yitiren devrimci öğretmen Metin Lokumcu’nun duruşması 24 Aralıkta Hopa 2. Asliye Ceza Mahkemesin’de görülecek. Hopa devrimci muhalefeti Lokumcu davasına bir çağrı yayımladı:

 

2011 yılının 31 Mayısı’nda, derelerine, doğasına sahip çıkan Hopa halkına yapılan polis saldırısında kaybettiğimiz Metin Lokumcu’nun katillerinin yargılanacağı duruşmaya Hopa halkını ve Metin Hocanın dostlarını çağırıyoruz.

31 Mayıs Günü çayda kota ve kontenjan uygulamaları kaldırılsın, su haktır satılamaz diyen Hopa halkına iktidarın kolluk kuvvetleri tarafından orantısız bir şekilde saldırı gerçekleşti.

Bu saldırı sonucunda Metin Lokumcu hocamızı kaybettik. Yüzlerce gözaltı onlarca tutuklama oldu.9 yıldır verdiğimiz adalet arayışı mücadelemiz sonucunda Metin Lokumcu’nun katillerinin yargılanacağı dava açıldı. Hopalılar olarak davanın tarafı ve takipçisiyiz. Bizler altta imzası olan kurumlar olarak Metin Lokumcu için 24 Aralık Perşembe günü saat 10:00’da  Hopa 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek duruşma da Hopa adliyesinde olacağız.

Halkevleri

Sol Parti

Ezilenlerin Sosyalist Partisi

Eğitim-Sen Hopa Temsilciliği

Ses Artvin İl Temsilciliği

Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP)

İnsan Hakları Derneği (İHD)

Çağdaş Gazeteciler Derneği Rize Şubesi (ÇGD)

Lokumcu davasına bakan mahkeme 17 Kasım’da Hopa Savcılığı’na gönderdiği yazıda Lokumcu davasının “güvenlik” gerekçesiyle başka bir ile taşınmasını istemişti.

Sendika.Org



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli