Dersimlilere ve Yaşam Savunucularına güzel bir haber

Dersimlilere ve Yaşam Savunucularına güzel bir haber

Tunceli'de vatandaşların şikâyetiyle açılan davada Ankara 8. İdare Mahkemesi, Bozkaya HES projesinin iptaline karar verdi

MusaBazin/7-24EsenlerHaber


Dersimlilere ve Yaşam Savunucularına güzel bir haber

 
Tunceli'de vatandaşların şikâyetiyle açılan davada Ankara 8'inci İdare Mahkemesi, Bozkaya HES projesinin iptaline karar verdi.

Ankara 8. İdare Mahkemesi Munzur vadisinde yapılması planlanan Bozkaya HES projesini Esastan görüşerek, baraj projesinin iptaline karar verdi...(Dersimden Ovacık bölgesine giderken 1,3 km deki baraj )Bu kararın diğer baraj projeleri için emsal karar olması bekleniyor..

 Sermayenin doğaya saldırısının yoğun olarak yaşandığı bu dönemde Dersimden bizim yüzümüzü gülümsetecek bir haber geldi. Her ne kadar Devlet kendi koyduğu kanunlara bile uymazken türlü hileler ve dalaverelerle olmadık yasaları çıkarsalar da aşağıdaki kararda görüldüğü gibi haklılığımız her geçen gün daha da kamuoyu tarafından anlaşılmaktadır. Bilimsel raporlar ve yargı kararlarına karşın, gözünü rant hırsı bürümüş şirketler ve siyasi iktidar bu projelerden vazgeçmiyor. Aksine vadilerimiz, doğal yaşam alanlarımıza karşı saldırılarını pervasızca sürdürüyorlar.

Bizler Yaşam alanlarımızda Doğanın yasalarının hüküm sürdüğü insanın doğaya egemen değil dost olduğu güne kadar Mücadelemizi her geçen gün büyüterek devam ettireceğiz.

Tunceli’de, geçen yıl Aralık ayında Munzur ve Pülümür çayları üzerinde yapılması planlanan baraj ve hidroelektrik santrallerini (HES) protesto amacıyla ‘Barajlara Hayır Yürüyüşü’ düzenlenmişti.
 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli