Davutpaşa'yı unutmadık, unutturmayacağız.

Davutpaşa

4 yıl önce 31 Ocak’ta Davutpaşa maytap atölyesinde gerçekleşen patlama sonucu yaşamını yitiren 21 kişinin anısına anma etkinliği düzenlendi.

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com/ErselAydogdu.

4 yıl önce 31 Ocak’ta Davutpaşa maytap atölyesinde gerçekleşen patlama sonucu yaşamını yitiren 21 kişinin anısına anma etkinliği düzenlendi.


Anma etkinliğine, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı, CHP Esenler İlçe Örtünden Yüksel Kılıç, CHP Esenler Halkın Gönüllüleri ve çok sayıda yaşamını yitiren ailelerin yakınları katıldı.
CHP İstanbul İl Başkanının olay yerine gelmesi anmaya katılanlar tarafından memnuniyetle karşılandı. CHP Esenler, Zeytinburnu ve Bayrampaşa ilçe başkanlarının bu tür etkinliklerde örgütlü çalışmadıkları gözlemlendi. Etkinliğe katılanlar tepkilerini dile getirerek CHP İstanbul İl Başkanını yalnız bırakan bu İlçe Başkanlarının ne iş yaptıklarını söyleyerek, “Böyle etkinliklerde yer almayan CHP’liler acaba hangi etkinliklere katılırlar.” Diyerek sitem ettiler. Ama CHP Esenler Halkın Gönüllüleri, her etkinlikte oldukları gibi bu etkinlikte de yer aldılar.



Güneş Caddesinde toplanan aileler, Litros Caddesinden geçerek patlamanın olduğu yere sloganlar atarak geldiler. Atılan sloganlar; “İş kazası değil, bu bir cinayet, Sorumlular yargılansın, adalet istiyoruz. Davutpaşa’yı unutmadık, unutturmayacağız.



Yaşamını yitirenlerin aileleri adına basın açıklamasını okuyan İdris Çabuk;
“Davutpaşa patlamasında yakınlarını kaybedenlerin, yaralıların yakınlarıyız. Tam 4 yıldır adalet arayışımız sürüyor. Uğraşlarımızla, sorumlu kurumlardan biri daha yargılanıyor. Bina sahiplerinin, Zeytinburnu Belediyesi’nin yanına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı adına Bölge Çalışma Müdürü de oturdu. Ama yetmez, diğer sorumlularda yargılanacak demiştik."

"Yaklaşık 1 ay önce idari kurumların İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Zeytinburnu Belediye Başkanının yargılanmalarına izin vermeyen kararı için Danıştay’a başvurduk. Zeytinburnu Belediye Başkanı hakkındaki karar Danıştay tarafından iptal edildi ve hakkında soruşturma yapmak üzere Savcılığa gönderildi. Gelin görün ki 2,5 yılda da açılan Davutpaşa davası 4 yılda anca bizim çabalarımızla sanık sandalyesine oturtabildiğimiz yetkililer hakkında 1 haftada takipsizlik kararı verilebiliyor. Avukatlarımız bu karara itiraz ederken bizde takipçisi olmayı sürdüreceğiz. Aynı zamanda İBB Başkanı hakkında yargılanmaya izin vermeme kararını adil ve etkin yargılanma yapılmasına müdahale sayıyoruz. AİHM’e gideceğiz. İşimizden artırdığımız zaman, ekmeğimizden arttırabildiğimiz kazançla yalnız kendi adalet mücadelemizi sürdürmedik. Zonguldak Karadon’daki maden faciasında hayatını kaybeden 30 maden işçisinin aileleriyle de dayanışmaya gittik. Bursa Kemalpaşa’da hayatını kaybeden maden işçilerinin aileleriyle de dayanışmaya gittik. Ankara OSTİM ve İvedik patlamalarında hayatlarını kaybeden 20 işçi kardeşimizin aileleriyle de dayanışmaya gittik. Sadece kendi adalet davamızı değil, emeğiyle geçinen, denetimsiz-ihmal nedeniyle hayatlarını kaybeden bütün işçi duygusunu kaybetmiş vicdan sahibi her kurum ve kişi bu mücadelelerde dayanışma içerisinde olmalıdır. Ceza devasının 9.duruşması 132 Nisan’da Bakırköy 6. ağır ceza mahkemesinde davam edecek…” dedi.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı