Damar'dan Ayrıştırıcı Dil Pakistan ve Afganistanlılar' Gitsin

Damar

Esenler Belediyesinin AKP’li meclis üyesi Aziz Damar meclis oturumunda İmamoğlu’na ve Trabzonlulara Belediye Başkanı Göksu’nun öyle demediğini söyledi ve sosyal medya hesabından Pakistanlıların ve Afganistanl?

Esenler Belediyesi Meclis Üyesi Aziz Damar, sosyal medya hesabından öyle bir paylaşım yaptı ki okuyucularını şaşırttı. Pakistanlılara ve Afganistanlılara kafayı takan damar paylaşımında bu insanların sınır dışı edilmesini vatandaşlardan kaldıkları yerleri ve işyerlerini kendisine ihbar edilmesini istedi. Suriyelileri es geçen Damar belli ki ekonomiye katkı sağlayan çekçekçi yabancılardan çok devletten hiçbir üretim yapmadan yararlanan Suriyelilerden bahsetmedi.
 
Hâlbuki kendisinin de mecliste bulunduğu gecen dönemde CHP meclis üyeleri bu sorunu önerge olarak meclise sunmuştu. Geri dönüşüm tesislerinde güvencesiz ve kaçak çalıştırılan yabancılar olduğuna dair meclise bilgi vermişlerdi. Aynı önergenin içinde Arapça tabelaların akıbeti sorulduğu gibi Suriyeliler meselesi de gündeme getirilmişti. O gün aklı başında olmayan Aziz Damarın bugün mü aklı başına geldi veya CHP’lilerin o gün söylediklerini bugün mü anladı.
Damara soruyoruz:
Belediye başkanınız Göksu, Esenler Dörtyol’da Katıldığı bir iftar programında, "Efendim ne dedi Yunan medyası takip ettiniz değil mi? 'İstanbul'u Yunan kazandı' Bir dakika ya...  Bu arkadaş nereli, CHP adayı nereli?" diye sordu. Siz bu söylemin ırkçı bir söylem olduğunu, Trabzonlulara Yunan benzetmesi yapıldığını anlamadınız mı?


 

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı