DURUN SÖZÜNÜZDE! VERİN TAPULARIMIZI...

DURUN SÖZÜNÜZDE! VERİN TAPULARIMIZI...

Esenler Turgut Reis Mahallesi'ndeki vatandaşlar kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yeni binalara taşındıkları günden bugüne kadar geçen sürede tapularını alamadıklarını söyleyerek Belediye'ye sitem et

DURUN SÖZÜNÜZDE! VERİN TAPULARIMIZI...

Esenler Turgut Reis Mahallesi'ndeki vatandaşlar kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yeni binalara taşındıkları günden bugüne kadar geçen sürede tapularını alamadıklarını söyleyerek Belediye'ye sitem ettilerve öfkelerini dile getirdiler

Kentsel dönüşüm kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Turgut Reis Mahallesi'nde inşa edilen 282 konut büyük bir törenle hak sahiplerine dağıtılmıştı. Yeni dairelerine taşınan vatandaşlar kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını söylediler.

Bizlere verdikleri sözleri yerine getirsinler

Bazı hak sahipleri tapularını alamadıklarını ve kandırıldıklarını söyleyerek gazetemize açıklamalarda bulundular: “Borcum yokken borçlandım. 37 bin TL tapu parası istiyorlar. Asgari ücretle çalışıyorum bu parayı nasıl öderim? Belediye Başkanı,
 
'dairenize daire vereceğiz sizleri borçlandırmayacağız. 100 m2’nin üzerinde dairesi olanlardan para almayacağız ve kendilerine ayrıca fark ödeyeceğiz'demişti.
 
Şimdi ise bırakın bizim fark almamızı bizler tapularımızı alamadığımız gibi üstüne para ödeyeceğiz.  Benim yerim 142 m2 idi. Bana verilen daire 95m2. İBB’ye gittiğimizde bize 'gidin Esenler Belediyesi ile işinizi çözün' diyorlar. Esenler Belediyesi'ne geldiğimizde bizden tapu almamız için para istiyorlar. Bizlere verdikleri sözleri yemesinler, yerine getirsinler” dedi.
 
“Belediye Başkanı Halkını Kandırmaz Diye Düşündük”

Bir başka hak sahibi ise; ”Belediye Başkanı bizi kandırdı. Dairemize daire vereceğini söyleyenler ve borçlanma yok diyenler şimdilerde ortalarda gözükmüyor. Asgari ücretle çalışan insanlar olarak karşımıza çıkan bu paraları nasıl ödeyelim diye kara kara düşünüyoruz. Bakınız sıcak sularımız kesildi. Okula giden çocuklarımıza harçlık veremiyoruz. Bir de apartman aylıkları karşımıza çıkmaya başladı. Verdikleri dairelerin bizim olup olmadığı belli değil. Büyükşehir Belediyesi'ne gidiyoruz, onlar bize tapu vermekte yetkileri olmadıklarını ve kendilerinin tapu vermelerinin yasal olmadığını söylüyorlar. Esenler Belediyesi'ne geldiğimiz de ise beklemediğimiz bir borçla karşılaşıyoruz. Belediye yetkilileri bizleri azarlıyor ve tehdit ediyorlar:
 
'Bu paraları ödemezseniz evleriniz elinizden alınır hiçbir hak talep edemezsiniz'diyorlar…
 
Biz Belediye Başkanı ile bir anlaşma yaptık, kendilerine öyle güvenmiştik ki, önümüze konulan kâğıtlara tereddüt etmeden imza attık. Öyle ya devlet sözü, Belediye Başkanı'nın sözü... Halkını kandıracak değil diye düşündük. Belediye yetkilileri bize 'siz kar yaptınız 60-70 bin liralık daireleriniz 150- 200 bin lira oldu' diyorlar. Biz yapılan pazarlıkların verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Belediye yetkilileri işleri yokmuş gibi halkın gelirini hesaplar olmuşlar. Yiğit adam sözünde durur. Bizlere verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz” diyerek sitemlerini dile getirdiler.
 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli