DÖRT DÖRTLÜK EĞİTİME PROTESTO

DÖRT DÖRTLÜK EĞİTİME PROTESTO

İstanbul Sultanahmet Meydanında 4+4+4 eğitimi için protesto eylemi gerçekleştirildi.

    
7/24esenlerhaber


  DÖRT DÖRTLÜK EĞİTİME PROTESTO
 
İstanbul Sultanahmet Meydanında 4+4+4 eğitimi için protesto eylemi gerçekleştirildi.

 YÜZ BİN İMZA İL MİLLİ EĞİTİME VERİLDİ.

İstanbul’da toplanan yüz bin imzayı İstanbul İl Milli eğitim müdürlüğüne verilmek üzere yürüyüşe geçen kalabalık gurup Sultanahmet Meydanında Cağaloğlundaki İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüdü. Burada yapılan basın açıklamasının ardından toplanan imzalar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.
 
Yapılan basın açıklamasında, çocuklarımızın eğitim yaşamlarına ilk adımlarını atıyorlar.
21.yüzyılda çağı yakalayacak ve özgür düşünen, sorgulayan, üstün bilgi ve becerilerle donatılmış bir gençlik yetiştirmek Devletin temel görevleri arasında yer almaktadır.

4+4+4 Yasası ile alt yapısı hazırlanmadan, pilot uygulamalar yapılmadan başlatılan yeni uygulamalar, halkımızda ve ailelerde büyük kaygı yaratmıştır. Megakent İstanbul’da eğitim kurumlarındaki yeniden yapılanmanın, zaten yetersiz olan koşullarını olumsuz yönde etkilemekte olduğu anlaşılmaktadır.

     

 
CHP KESİNTİSİZ TEMEL EĞİTİM DEDİ 

CHP’nin 1+8+4 olarak ön gördüğü, eğitim çocuğun kişiliğinin gelişmesini ve iyi yurttaş olmasını sağlar. Kesintisiz temel eğitimden maksat eğitim süresi boyunca her çocuk için aynı müfredatın uygulanmasıdır. Kesintisiz eğitim yaşın değil okul müfredatının bölünmesi demektir. Henüz çocuk yaşta öğrenciyi meslek yönelimine zorlamamak demektir. Kesintisiz eğitim yapan ülkelerde refah göstergeleri hızla yükseldiğini görmekteyiz.

     

 
Eğitimde Nicelik Nitelik Sorunu

    

 
On yıllık AKP İktidarında eğitimde nitelik konusunda hiçbir önemli ilerleme sağlanamamıştır. Eğitim sitemindeki  büyük eşitsizlikler giderek derinleşmiştir.CHP’nin eğitimin niteliğini artırmak için tam gün eğitim üzerinde durmaktadır.Okul sadece bilgi aktarma kurumu değildir.
 
                                 
 
 
                                  
 
 
 
 
 


  • Pazar 31 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Salı 25.1 ° / 18.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı