DİYANETTEN, ÇOCUKLARIMIZIN TACİZ EDİLDİĞİ YURTLARA KIYAK

DİYANETTEN, ÇOCUKLARIMIZIN TACİZ EDİLDİĞİ  YURTLARA KIYAK

CHP Milletvekili Av. Burak Erbay, Diyanet'in 2021 bütçesinde cemaat ve tarikatlara aktarılmak üzere 81 milyon liralık bir ödenek oluşturulduğunu belirtti

TBMM Genel Kurulu’nda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2021 Yılı Bütçesi üzerine konuşan CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, söz konusu bütçede tarikat ve cemaatlere aktarılmak üzere 81 milyon 893 bin TL kaynak ayrıldığını açıkladı.

“Vatandaş bu kadar zor durumdayken çocuklarımızın taciz edildiği, yurtlarında diri diri yandığı tarikatlara ödenek ayrılıyor”

Salgın şartlarıyla derinleşen ekonomik krizin her gün daha fazla sefalete sebep olduğunu vurgulayan Erbay, “Vatandaş bu kadar zor durumdayken Diyanet İşleri Başkanlığı 2021 yılı bütçesinde çocuklarımızın taciz edildiği, yurtlarında diri diri yandığı tarikat dernek ve vakıflarına 81 milyon 893 bin TL ödenek ayrılıyor. Bu parayla 1 milyon 637 bin esnafa 50’şer bin lira karşılıksız destek verilebilecekken bu para tarikatlara aktarılmaktadır” dedi.

Son beş yılda ayrılan ödenek 379 milyon lira!
Yıllarca vergisini vermiş esnafın, emeğiyle toprağı işleyen çiftçinin, alın teriyle çalışan işçinin salgın döneminde yokluk ve yoksulluk içinde olduğunu belirten CHP’li Erbay, “Milyonlarca vatandaşımız aç ama buna çare bulması gereken saray ve yandaşları maalesef doymak bilmiyor.” şeklinde konuştu.

Diyanet bütçesinden tarikat ve cemaatlere her yıl artan bir şekilde bütçe verildiğine dikkat çeken Erbay, son beş yılda bu tarikatlara aktarılan kaynakların toplam 379 milyon TL olduğunu açıkladı.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli