DİNDAR KONUŞTU – BİZ YAZDIK- BAYRAMPAŞA MECLİSİ KARIŞTI

DİNDAR KONUŞTU – BİZ YAZDIK- BAYRAMPAŞA MECLİSİ KARIŞTI

Bayrampaşa Belediye Meclisinin Haziran ayı 1.oturumda CHP’li Fettah Dindar’ın eleştirilerinin yarım kalanının Perşembe günü (9- 6- 2022) tarihinde 2. Meclis oturumunda kaldığı yerden devamıyla başladı ve meclis gergin b

  • Bayrampaşa Belediye Meclisinin Haziran ayı 2.oturumu gergin başladı. Gazetemizde Pazartesi günü yayımlanan haberden rahatsızlık duyan AKP’li meclis üyelerinin fotoğraf almamıza ve video çekmemize engel olma gayretlerine, meclis başkanının araya girmesiyle böyle bir yasağın engellenmesi demokratik bir tavırdı. Daha sonra CHP’nin İBB Meclis üyesi 1.oturumda söyleyeceklerinin eksik kalanını söylemek üzere kürsüye çıkmasıyla Bayrampaşa Meclisi hareketlendi.

Dindar: Ben bu kürsülerden İBB’nin Bayrampaşa’mıza ne gibi hizmetler yaptığını bir önceki oturumda tek tek söyledim. Tek adamla ülkenin geldiği durum belli, bu durum hepimizi etkileyen bir durumdur. Fiyatlar hergün artıyor ve bu artışlar vatandaşlarımızın belini kırdı. Doğalgaz gecen yıl 11 liraydı iki gün önce 26 lirayken bugün 28 lirayı geçti. Ben sizleri veya Belediye Başkanını suçlamak için buradan konuşmuyorum, ülkenin gerçeklerini anlatıyorum. Bakınız tek adamın ülkemizi getirdiği durumdan yalnız CHP Belediyeleri değil AKP Belediyeleri de sıkındı çekiyor, işin aslı ise tüm bu sıkıntıların faturası vatandaşlarımıza kesiliyor.  
 
İnşaat malzemelerini %100 artıracaksınız ve mal sahibine diyeceksiniz sen kiranı %25 artıramazsın, enflasyon rakamları ortada ama inanmayacaksın ve her şeye müdahale yapacaksın… Böyle yönetim olmaz. Her ülkenin ekonomi kuralları var;  o kurallara yönetenlerin uyma zorunluğu var.
25- 06- 2019 İBB toplam borcu, finansal borç 23,5 milyar, bu borcun içinde 2 milyar Euro yanı döviz bazında borç var. Peki, o gün döviz 6,35 – 6,5 gibi- şimdi 18- 19’larda. Vadesi geçmiş şirketlere olan borçları eklerseniz İBB’nin toplam borcu 29,5 Milyar. 2019’da İBB’nin yıllık geliri 19 Milyar beş yüz bin lira civarında, belediye bütçesinin % 45- 50 sini yatırıma kullanmış, sizlerin döneminde başlanmış projeler 65 milyar lira, o günün parasıyla konuşuyorum, yuvarlak rakam 20 milyar %50 sini yatırıma ayırdığınızı düşünün ve 65 milyarı 6-7 senede tamamlayabilirsiniz. Nerden nereye geldiğimizi bilmenizi istiyorum.
  • İmamoğlu göreve geldiğinde İBB’nin kasasında 5 milyon lira olmadığı defalarca açıklandı.
  • Biz seçimleri kazandıktan sonra Hamidiye Suya ambargo uygulamaya başlandı.
  • AKP İBB Meclis gurubu KİP TAŞ’ın yaptığı konutların satışını ve bu satışlardan elde edilecek gelirle yapılacak olan sosyal konutları engelledi. Hafriyat döküm alanlarından İBB gelir elde etmesin diye gelirlerini ilçe belediyelere aktardı.
  • AKP’nin 40 yolsuzluk dosyasını hazırladık ama bu dosyaların araştırılmasına, soruşturulmasına içişleri bakanlığı izin vermedi, el koydu.  
  • İBB’nin geçmiş dönemde Cumhurbaşkanlığına 480, AKP Genel merkezine 8, AKP İl başkanlığına 62, Irak Devlet başkanına 6, TBMM Başkanlığına 54, Okçular vakfına 4, TÜKVA’ya 5 araç tahsil etmesi ile ilgili valilik soruşturmasına izin vermedi.
  • AKP döneminden kalma borç yüzünden yurt dışından 565 milyon lira haciz edildi.
  • AKP’   lilerin oyları ile Bakırköy’de başlatılacak olan Kentsel dönüşüm ret edildi.
  • Esenler Belediyesi İBB’ye ait arsaların İmar planı değiştirildi, Belediye hizmet alanı ve sosyal tesis alanı statüsünden çıkartılan arsalar açık otopark alanına dönüştürüldü.
  •  Bunlar gibi saymakla bitireceğimiz birçok engelle karşı karşıya kaldık ve her engellemen altında yine rant olduğunu gördük. AKP’nin yaptığı her yanlışın, her zararın faturası halkımıza kesildi…
 
BAKALIM BU İŞİN SONU NEREYE VARACAK…
AKP Adına savunmasını yapan Gökhan Belekoğlu, RTE’nin tek adam olmadığını söyleyen konuşması şöyle…VİDEO İZLE
  • Bayrampaşa Belediye Meclisinin Haziran ayı 2.oturumda konuşan Gökhan Belekoğlu, kendisinin bile inanmadığı sözler etti ve “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” Bu sözler Ulu önderimiz M. Kemal Atatürk’ün veciz sözlerinden birisidir ve Türk milletinin ne kadar yüce bir millet olduğunu, egemenlik tek adamın değil Milletin olduğunu söylemişdir. Ama bugün egemenlik ve bağımsızlık olmadığı gibi özgürlüklerin tamamı ortadan kaldığı için Gökhan Belekoğlu Reise bu işaretle kafa tutmuş oldu. Bakalım bu işin sonu nereye varacak…      


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli