DAMLAYA DAMLAYA GÖL OLUR, BİR DAMLADA SEN OL.

DAMLAYA DAMLAYA GÖL OLUR, BİR DAMLADA SEN OL.

Esenler Dernekler Federasyonu (ESDEF), Somali’deki insanların ‘bir yudum su’ diyerek ölmemeleri için Esenler/ Dörtyol Meydanı’nda Somali yardım çadırını kurarak Somali’deki insanlık dramına duy

 

 

 

 

 

 

Esenler Dernekler Federasyonu (ESDEF), Somali’deki insanların ‘bir yudum su’ diyerek ölmemeleri için Esenler/ Dörtyol Meydanı’nda Somali yardım çadırını kurarak Somali’deki insanlık dramına duyarsız kalmadı.

 

Dörtyol meydanındaki Somali yardım çadırında Esenler Dernekler Federasyonu başkanı ve yönetim kurulu ile kurulan çadırın kuruluş sebebi ve halkın olumlu-olumsuz tepkileri hakkında görüş alışverişinde bulunduk.

 

Esenler Dernekler Federasyonu başkanı Mustafa KAPLAN, ‘Aslında bu ve bunun gibi çalışmalarımız daha önceden planlamıştık. Fakat Ramazan ayının gelmesi münasebeti ile Esenler Kültür Merkezinde (EKM) hemşeri derneklerinin sosyal yardımlaşma ve kültürel dayanışma için etkinlikler olduğu için federasyon’u muzunda yönetim kurulumuz ile beraber orada bulunmamız gerekiyordu. Biz daha büyük çalışmalarımızı Ramazandan sonra yapacağız. Belediye’nin de başlattığı çalışmanın ötesinde daha geniş kapsamlı tabana inerek tüm Esenler halkının Somali’ye yapılacak yardım ile Esenleri buluşturacağız.

Benim istediğim, Esenlerin 500.000 nüfusu var. Bu kampanyada ama öyle, ama böyle 500.000 kişini katılmasını sağlamaktır. Halkımız yardımlara çok duyarlı. Yerel basına Esenler’ de ki kurum ve kuruluşlara çok büyük görevler düşüyor. Özellikle Esenler Belediyesi’nin desteğini esirgemeden yapacağından şüphemiz yok. Halkımızdan olumlu eleştiriler alıyoruz. Bu kampanyayı her mahallede yapmayı düşünüyoruz. Gördüğünüz gibi insanlar yardım yapmak için kuyruğa girdiler. ESDEF olarak çok güzel ve olumlu bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum.’ Dedi.

 

Ramazan ARSLAN isimli vatandaş ise şunları söyledi. ‘Ben yardım yapmak için yer arıyordum. Yardım yapmak için ayağımıza kadar gelen ve bizi yardımlara teşvik eden arkadaşlara teşekkür ederim.’ Dedi.

 

Ayşe YILDIZ isimli yaşlı teyze ise, ‘ Ben, gelinim ve torunum ile alışverişten geliyorum. Burada bir çadır gördüm. İlk düşüncemiz ‘acaba yine yiyecek mi dağıtıyorlar.’idi, şayet burada böyle bir çalışma yapıyorlarsa kızacaktım. Ama gördüm ki Somali’de açlıktan ölmek üzere olan çocuklara ve Somali’deki din kardeşlerimize yardım ediliyor. Ben ve gelinim elimizden gelen yardımı yaptık. Huzurluyum, komşularıma da yardım etmeleri için haber vereceğim’ Dedi.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı