Cumhurbaşkanına Hakaretten Yargılanan Fadime Kaplan Beraat Etti

Cumhurbaşkanına Hakaretten Yargılanan Fadime Kaplan Beraat Etti

Cumhurbaşkanına Hakaretten Yargılanan Fadime Kaplan Beraat Etti 10 Ekim Ankara Katliamı sonrası Eğitim Sen’in bildirisini okuduğu için ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten yargılanan Fadime Kaplan beraat etti. Duruşma önc

10 Ekim Ankara Katliamı sonrası DİSK, KESK, TMMOB ve TTB 3 günlük grev kararı almış, Eğitim Sen üyeleri katliamı kınayan bildiriler okumuştu. Ali Kuşçu İlkokulu’nda görev yapan Eğitim Sen Ankara 1 No’lu Şube üyesi Fadime Kaplan da işyeri temsilcisi olduğu okulunda sendikamızın bildirisini okumuştu. Kaplan, bir velinin şikayeti üzerine hakkında adli ve idari soruşturma başlatılarak sürgün edilmişti. Soruşturma sonucu ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla hakkında dava açılan Fadime Kaplan’ın ikinci duruşması bugün Ankara 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, Kaplan’ın beraatına karar verdi.

“Bu Baskılar İktidarın Sendikal Mücadeleyi Engelleme Çabası”
Duruşma öncesinde Ankara Adliyesi önünde Fadime Öğretmen’e destek olmak amacıyla basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya Eğitim Sen Genel Eğitim Sekreteri Elif Çuhadar ve Eğitim Sen Ankara şubeleri üyeleri katıldı. Elif Çuhadar yaptığı açıklamada, bu tip baskıların, iktidarın sendikal mücadeleyi engelleme çabası olduğunu, bunun için de emek alanına yönelik tüm saldırıların sorunsuz yaşama geçirilmeye çalışıldığını belirtti. Emek ve demokrasi mücadelesini örgütlü mücadeleyi büyüterek sürdüreceklerini vurgulayan Çuhadar, üyemiz Fadime Öğretmen’in yalnız olmadığını, tüm emek ve demokrasi güçlerinin Fadime Öğretmen’in yanında olduğunu söyledi.

Eğitim Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Sultan Saygılı da şube adına yaptığı açıklamada, “Emek ve demokrasi mücadelesi verenlerin değil, çocuk istismarcılarının, emek ve demokrasi düşmanlarının, 10 Ekim katliamının sorumlularının yargılanmasını talep ediyoruz.” dedi.


 
 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli