Çocuklar Üzerinden Dini İstismar Ediyorlar

Çocuklar Üzerinden Dini İstismar Ediyorlar

CHP Esenler Belediye Meclis üyesi ve eski İlçe Başkanı Hasan Babacan CHP Esenler Kadın Kollarının toplantısında Esenler Belediyesinin Ramazan etkinlik programlarını eleştirerek Dinin her alanda AKP’liler tarafında kullanıld?

Ümit Cihan ÖZ / 7-24 esenlerhaber

Çocuklar Üzerinden Dini İstismar Ediyorlar

 
 CHP Esenler Belediye Meclis üyesi ve eski İlçe Başkanı Hasan Babacan CHP Esenler Kadın Kollarının toplantısında Esenler Belediyesinin Ramazan etkinlik programlarını eleştirerek Dinin her alanda AKP’liler tarafında kullanıldığını söyledi.
 
Hasan Babacan” Bu görüntü Esenlere yakışmıyor. Ucube bir görüntü! Çağdaşlaşmadan söz edenler böyle bir görüntüyü halkına yaşatmamalı.
 
"Ramazan ayı diğer ayladan farklı bir aydır. Bu ayda Hayır işlenir  ramazan ayı  ibadet ayıdır. Kutsal bir aydır. Bu ayı şenlik havasına çevirmek yanlıştır. Her Müslüman bu ayda nefsini terbiye etmeli, hayır işlemeyi ise öne çıkarmalıdır. Yoksulun ve fakirin yanında yer alarak ekmeğini bölüşerek ibadetini yapmalıdır. Neticesinde dinin en güzel şekilde ve gösterişsiz yaşanılacak aydır.

 
Bu güzel ayı şova çevirmeyin.
 
"Belediye Başkanı komşuluk ilişkilerini ve kardeşlik duygularını öne çıkarmak istiyorsa mahalleler de yoksul halkla iftar yapmalıdır. Bunada kimse karşı çıkamaz. Bu güzel ayı şova çevirirseniz halktan tepki alırsınız birileri de size cevap verir.
 
Meydanımız var Tuvaleti Yok
 
"Bu gün yapılanların Anadolu geleneğiyle ve Ramazan ile ilgisi olmadığını görüyoruz. Meclis açıldığında tüm bu gelişmelere yazılı önergelerimizle soracağız. Alan kime kaç paraya ve ne şekilde ihale edilmiştir. Elektrik giderleri nasıl karşılanmıştır bunları mecliste sormak görevimizdir.
Meydan yapılmış eksikleri elbette var bunları görmek istemeyenler ben bilirim anlayışıyla ilçeyi yönetmeye kalkışmalarının sonucu ortada.  Meydanımız var ama tuvaleti yok buna ne demeli.
 
Çocuklar Üzerinden Dini İstismar Ediyorlar
 
"Bakınız Ramazan ibadet ayı olmaktan çıkarılarak başka amaçlar doğrultusuna çekilmesi bizleri üzüyor. Çocukları stadyuma toplayarak iftar yaptırılması dini kullanmaktır, yazıktır, günahtır. Bu çocukları buralara götürmek. İftar yapılıyor görüntüsü vermek dini öğreti değil, çocuklar üzerinden dini istismar etmektir. Din bu değil, yüzde doksan dokuzu Müslüman olan bir ülkede keşke her kes dini anlaya bilseydi, bukadar yanlışlar olmazdı. Zaten yapılan bu yanlışları dini bilmeyen ve dini her konuya alet edenler yapıyor. En kalabalık dua en çok Müslüman olan ülkede yapıldığını her kes biliyor da, Esenlerin Belediye Başkanımı bilmiyormu?. Kimse gösteriş yapmasın, ibadet ve din kimsenin tekelinde değildir. Bunun dışında hareket edenler dinimize en büyük kötülüğü yapanlardır”.diyerek görüşlerini ifade etti.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli