"Çocuk Sokağı"na Evet

Esenler Belediyesi'nin "Çocuk Sokağı Projesi" için halkın nabzını tuttu. Menderes Mahallesi 330. Sokak’ta yaşayan sakinleri, sandığa giderek Çocuk Sokağı için oylarını kullandı. Sokak sakinleri yap?



Çocuk Sokağına Evet…

Esenler Belediyesinin Çocuk Sokağı projesi için halkın nabzını tuttu. Menderes Mahallesi 330. Sokak’ta yaşayan sakinleri, sandığa giderek Çocuk Sokağı için oylarını kullandı. Sokak sakinleri yapılan bu mini referanduma “evet” dedi.
 
Esenler Belediyesi, hayata geçirmeyi planlamış olduğu Çocuk Sokağı projesi çerçevesinde, Menderes Mahallesi 330. Sokak’ta yaşayan sokak sakinlerine, sokaklarının trafiğe kontrollü açılmasını isteyip istemedikleri soruldu.

Menderes Mahallesi Anne Çocuk Merkezi’nin bahçesinde gerçekleşen 330. sokak sakinlerinin, Çocuk Sokağı projesi için sandık başına giderek oy kullandılar. Belediye Başkanı Göksu, Başkan Yardımcısı Nihat Karataş, Menderes Mahalle Muhtarı Bilal Koca’nın da hazır bulunduğu mini referandum şenlik havasında geçti. Vatandaşlar oylarını kullanırken Belediye Başkanı Göksu basın mensuplarına proje hakkında bilgi verdi. Başkan Göksu, “Bu sokağı çocuk sokağına dönüştürmeyi düşündük. Bu çerçevede seçmen listelerini çıkarttık. Bunu halka soralım istedik. Çünkü halka sorulması gerekiyordu. Sokağımızda 595 seçmen yaşıyor. Sadece bu sokağın sakinleri oy kullanıyorlar. Eğer sokağın trafiğe kapatılması ve buranın Çocuk Sokmağı olması konusunda tercihlerini yaparlarsa, bu sokağı Çocuk Sokağı olarak düzenleyeceğiz. Türkiye’de belki de ilk Çocuk Sokağı olacak. Bundan sonra çocuklar burada oynayacaklar. Bu alan tamamen çocuk kampusuna dönüştürülecek” dedi.

ÇOCUKLARINI CANLI İZLEYEBİLECEKLER
“Önemli olan bu sokakta oturanların mutlu olmasıdır diyen Göksu “sandıktan çıkacak sonuca göre hareket edeceklerini kaydederek, Çocuk Sokağı projesini isteyenler çoğunlukta olduğu takdirde, sokağın kontrollü olarak trafiğe kapatılacağını ve sokakta çocukların oynayacağını ifade etti. Sokağın her tarafının kameralarla donatılacağına dikkat çeken Göksu, “Anneler arzu ederlerse çocuklarını sokakta oynarken internetten takip edebileceklerdir. Ayrıca sokak, Emniyet tarafından da 24 saat gözetim altında tutulacaktır”  dedi.

Çocuk Sokağı’nın 365 gün 24 saat çocukların hizmetinde olacağını dile getiren Göksu, olağan üstü durumlar haricinde  (sokağın itfaiye, ambulans ve çöp araçlarının girmesi ve herhangi bir ev taşınması durumunda ) tamamıyla trafiğe kapatılacağını dile getirerek, söz konusu sokakta yaşayan engelli çocukların evlerine giriş ve çıkışlarıyla da Esenler Belediyesi’nin ilgileneceğini ifade etti.

ÇOCUKLARA ÖZEL SOKAK
Esenler’de yaşayan her çocuğun sokakta gelip oyunlar oynayabileceğini söyleyen Göksu, sokakta çocuk mağazalarının da olacağını belirterek, sokağın çocuklar için çok özel bir alan olacağını ve böylece şehre yeni bir vizyon kazandıracaklarını ifade etti.

Esenler’in belli mahallelerinde aynı sokağı yapmayı hedeflediklerinin haberini veren Göksu, Türkiye’de çok konuşulan plebisiti de ilk kez Esenler’de yapmış olduklarını sözlerine ekleyerek, “Bu bir referandum değil, bu bir  pilebisit. Referandumunun farklı boyutları var.  Burada ileri demokrasinin örneğini sergilemiş oluyoruz” dedi.