Çocuk İstismarcılarına Kıyak: Ensar Vakfı İle MEB'den Ortak Etkinlik

Çocuk İstismarcılarına Kıyak: Ensar Vakfı İle MEB

Milli Eğitim Bakanlığı ve çocuk istismarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı işbirliğiyle “Türkiye Değer Ödülleri” projesi yapılacak

Çocuk İstismarcılarına Kıyak: Ensar Vakfı İle MEB’den Ortak Etkinlik

Milli Eğitim Bakanlığı ve çocuk istismarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı işbirliğiyle “Türkiye Değer Ödülleri” projesi yapılacak
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı, Karaman’da 45 çocuğun cinsel istismarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı ile “Türkiye Değer Ödülleri” projesi kapsamında bakanlığa bağlı tüm okulları Ensar Vakfı için seferber etme kararı aldı.
 
Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı ve çocuk istismarcısı Ensar Vakfı işbirliğiyle yapılacak “Türkiye Değer Ödülleri” projesinde bu yıl tema “cesaret”. Bakanlık da proje için insan kaynağı yaratmaya devam edecek.
20 Mart’tan itibaren okullara gönderilen resmi yazılarla duyurulan proje kapsamında, 22 Ekim’de düzenlenecek ödül törenine kadar okul yönetimleri ve il milli eğitim müdürlüklerine yapılacak işlemlerin talimatları iletildi.
 
Çocukları MEB taşıyacak
İl milli eğitim müdürlüklerine okul müdürleri ile yapılacak toplantılarda projenin gündem yapılması talimatı veren MEB, ortaokul, lise ve imam hatiplerde toplantılar düzenlenmesi, afiş ve broşürlerin dağıtılması ile bütün öğretmenlerin proje hakkında bilgilendirilmesi görevini de okul müdürlerine verdi. Öğrencilerin ve okulların organize edilmesini MEB’e bırakan Ensar Vakfı da tüm ödül organizasyonunun hazırlanması, yol ve konaklama ile diğer masraflarının karşılanmasını üstlendi.
Türkiye birincilerine 6 bin TL, ikincilere 5 bin TL, üçüncülere de 4 bin TL ‘Ensar Bursu’, öğrencisini aday gösteren öğretmene de öğrencisi ödül alması durumunda 4 bin TL ‘Teşvik Ödülü’ verilecek olması da dikkat çekti.
 
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli