Çıldır'lıların Aşık Şenlik Buluşması

Çıldır

Çıldır kültür derneği başkanı Yüksel Kılıç “Çıldırlıların “Aşık şenlik” futbol turnuvası 9 yıl aynı heyecan ile sürüyor” dedi.

Çıldır'lıların Aşık Şenlik Buluşması

Çıldır kültür derneği başkanı Yüksel Kılıç “Çıldırlıların “Aşık şenlik” futbol turnuvası 9 yıl aynı heyecan ile sürüyor” dedi.


Merkezi Esenlerde bulunan Çıldır kültür derneği, köy dernek başkanları ve yönetim kurul üyeleri gelenekselleşen Aşık şenlik futbol turnuvasını Esenlerde bulunan Kayalar spor tesislerinde Görkemli bir açılışla başlattılar.

Her yıl binlerce gencin uyuşturucu batağına düştüğü ülkemizde, İstanbul’daki Çıldır dernekleri Aşık Şenlik Futbol Turnuvası etkinliği ile gençlere “sağlıklı yaşamak ve uyuşturucudan uzak kalmak için haydi spora” diyerek harekete geçtiler.  Çıldır kültür derneği başkanı ve yönetim kurul üyeleri, Öncekiyıllarda birçok etkinlikte hemşerilerini bir araya getiren faaliyetlerde bulunmuşlardı.

 

Her yıl binlerce gencin uyuşturucu batağına düştüğü ülkemizde, Bu sene düzenlenen 9. Çıldır “Aşık şenlik”futbol turnuvası Çıldır’a bağlı 14 köy derneklerinin Başkanları, yöneticileri ve hemşerilerinin yoğun katılımıyla Esenler halkına futbol ziyafeti sunmak için start verdiler. Yeni mahalledeki Kayalar spor tesislerinde başlayan “Aşık şenliği”futbol turnuvası açılışına katılım yoğundu. Tüm Çıldır’a bağlı köy derneklerinin gönül bağını esas altığı turnuvaya 14 köy derneği hazırlıklarını büyük bir titizlikle tamamlayarak hazırız dediler. 14 derneğin başkan ve yönetim kurulu üyelerinin ortak açıklaması ve ortak hedefi, “kenetlenerek Çıldır’ın hak ettiği sivil toplum oluşumunu ve Çıldır’ın kültürünü İstanbul genelinde ’deki hemşerileri ile buluşturmak, gelecek nesillerin bu etkinliklere sahip çıkarak, devamında Çıldır’ı ve Çıldırlıları en iyi şekilde tanıtmak için söz birliği yaptılar.



CHP Esenler Belediye meclis üyesi, ayni zamanda Esenlerde Çıldır kültür derneği başkanı Yüksel Kılıç yaptığı açıklamada önemli mesajlar verdi.

Kılıç, “Biz İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizin kaynaşması ve bir arada yaşama bilincinin yaygınlaşarak egemen olması amacıyla bu etkinlikleri 9 yıl öncesinden büyük bir heyecanla başlatmıştık. Bugün gelenekleşen “Aşık şenlik”etkinliğimizin 9. Yılında görüyorum ki amacımıza ulaştık. Gençlerimizin birbirlerini daha yakından tanıması ve var olan kültürümüzün nesilden nesil’e aktarılması ayni zamanda kültürümüzün yaşaması için bugün bir aradayız.  14 derneğin başkan ve yönetim kurulu üyelerinin hassasiyetle hazırlandıkları bu futbol turnuvasında öncelikli hedefimiz kendi içimizdeki kardeşliğimizi İstanbul ve çevresinde yaşayan tüm hemşerilerimize aktarmak ve ülke kardeşliğine katkı sunmak olacaktır. Bu vesile ile Çıldır “Aşık şenlik”futbol turnuvasına katılan dernek başkanlarına, yönetim kurul üyelerine, hemşerilerime ve emeği gecen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu turnuvada centilmence bir mücadele sergileyecek olan genç kardeşlerime yürekten başarılar diliyorum”.





  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı