Çetinkaya'ya, Yavuz Selim mahallesinden ve spor camiasından tepkiler

Çetinkaya

Öz Yavuz Selim Spor Kulübümüzün binasının, polis gücü kullanılarak tahliye emrinin bugün gerçekleşeceğini haber alan siyasiler mahalleye karargah kurdular.

CHP Milletvekili Gökhan Zrybek’in yaptığı açıklamanın üzerinden dakikalar geçmeden Esenler Yavuz Selim parkına gelen Başkan yardımcısı Ömer Çetinkaya’ya vatandaşlar çıkıştı. Çetinkaya, mahallelileri dinledikten sonra yaşananlar hakkında vatandaşlara bilgi vermeye gayret etti. Öfkeli vatandaşlar söylenenlere inanmadılar uzun söz düellosundan sonra mahalle sakinleri ikna olmadılar.

  
CHP millet vekili Gökan Zeybek’in, muhalefet parti temsilcilerini ve Yavuz Selim mahallesi halkının isyanına karşı Esenler belediye başkan yardımcısı Ömer Çetinkaya meydan okudu

ÇETİNKAYA, ‘BİLGİ KİRLİLİĞİ YARATAN KEMAL ŞAHİN’DİR “
Çetinkaya, ‘’ CHP milletvekilini yanlış bilgilendirdiler ve bir bardak suda kıyamet kopardılar. Bilgi kirliliği yaratanın Kemal Şahin olduğunu biliyorum. Kendisi Belediye meclis üyesidir, bu konuları sokak ağzıyla konuşarak, dedikodu yaparak medyaya taşıması siyaseten doğru olmadığı gibi yakışıksız ve yersizdir. Şahin çok bildiğini zannediyor ama bir şey bilmiyor, kendisinin niyeti halkı birbirine düşürmektir.


Çetinkaya, “YAVUZ SELİM SPOR KULÜP BAŞKANI İLE ANLAŞTIK”
Bakınız burada bulunan 10 parselin tamamı İBB’ye aittir. Uzun yıllar burada tahsis problemi yaşadık. Uzun yıllar burayı Esenler belediyesi olarak kullandık. İBB’yi CHP kazanınca problem olacağını düşündük. İBB meclisinden bu yerin tahsisini istedik. Tahsis Esenler belediyesine yapıldıktan sonra Yavuz Selim Spor Kulüp başkanı ile uzlaştık ve buranın boşaltılması için anlaştık. Kendilerine Kemer mahallesinde yer verdik. Şimdi, İBB yürütmeyi durdurma kararı almamış veya almışsa bu karar bize ulaşmamış. Böyle bir karar olmadığına göre kamu idaresinin görevi meclis kararlarını uygulamaktır.
İBB yönetimi bu kararı uygulamıyorsunuz diye, bir hukuki süreç başlattı. Tarafımıza yazı yazdılar ‘’biz şunları şunları tahsis edeceğiz ama şunları tahsis etmeyeceğiz’’ dediler. Burada kim varsa veya hangi işletme varsa Esenler belediyesini ilgilendirir İBB’yi ilgilendirmez. Meclis kararı ortada o karar herkesi bağlar. İBB bahane üreterek biz tahsis yapmayız diyor. Kendilerine yazdığımız yazıda siz kafanıza göre tahsis kararı uygulayamazsınız. Bizim kimseye düşmanlığımız yok. Burada bulunan işletmelerin bize zorluk çıkarmaları normal değildir’’ dedi.


ÇETİNKAYA BENİ TEHDİT ETTİ- EKMEĞİMLE OYNADI…
 
Öz Yavuz Selim Spor Kulübümüzün binasının, polis gücü kullanılarak tahliye emrinden sonra ortalık karıştı, mağduriyet yaşadığını söyleyen Bingöllü bir aile belediye başkanına ve yetkililere isyan etti…
Bingöllü olduğunu söyleyen bir aile,   Belediye Başkan yardımcısı Ömer Çetinkaya, beni tehdit etti- Ekmeğimle oynadı …Uzun zamandan beri işlettiğim bu yerimi elimden aldılar. Bana Cuma günü tebligat geldi ama benim dükkanım beş gündür mühürlü. Dükkanimin mühürlendiğini duyunca memleketten apar topar geldim. Belediye başkanıyla görüştüm, bana kesinlikle boşaltacaksınız dedi.

Kürt olduğum için benimle uğraşıyorlar diye düşünüyorum. Benim dükkanımın eşyalarını dışarı attılar ama yan tarafta ki iş yerlerine dokunmadılar. Belediye başkanına yalvardım, dil döktüm ama ne çare. Kime gittiysem, hangi kapıyı çaldıysam yüzüme kapattılar. Belediye Başkan yardımcısı Ömer Çetinkaya  Bana “vicdansız ” dedi, tehdit etti hakaretler yağdırdı, makamından kovdu. Kovulmam ağrıma gittiği için bayıldım ama benimle kimse ilgilenmedi. Kadınlara iş imkanı diyorlar ancak benim elimden işimi aşımı aldılar. Bunlar insanlıktan nasiplenmemişler” dedi.  


  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli