Çetinkaya, Bu Meydan Bizden Sorulur'

Çetinkaya, Bu Meydan Bizden Sorulur

Esenler Belediye Meclisinin Mart ayı 1. birleşiminde Belediye başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya “Cumhuriyet meydanın yapılacak etkinlikler bundan sonra Esenler belediyesinin iznine tabiidir” diyerek Kaymakamlıktan alına

Çetinkaya, “Bu Meydan Bizden Sorulur”

 Esenler Belediye Meclisinin Mart ayı 1. birleşiminde Belediye başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya “Cumhuriyet meydanın yapılacak etkinlikler bundan sonra Esenler belediyesinin iznine tabiidir” diyerek Kaymakamlıktan alınan izinin geçerli olmadığını vurgu yaptı.
 
 CHP Meclis üyesi Yüksel Kılıç,  “insanın kişi, hak ve özgürlüklerine” değindi, AKP sıraları gerildi, karşılıklı sert tartışmalar yaşandı. Meclis başkanı Murat Gülkıran Deniz Baykal’a teşekkür etti.
 


Gündem dışı söz alan CHP’li meclis üyesi Mustafa Usta ‘8 Mart Dünya emekçi kadınlar günü’nü kutladı.  AKP’li Üye Osman Gökçebaş bizde kutluyoruz dedi.

 

“Hak ve özgürlüklerimizin savunucusuyuz”
CHP Meclis üyesi Yüksel Kılıç Meclisi selamlayarak yaptığı konuşmasında,”Önümüzde bir referandum var. Bu konuda herkes kendi düşüncelerini halkımıza anlatmak için alan çalışması yapıyor. Bizim partimizde bu doğrultuda bazı programlar yapmaktadır. Bakın bizler Almanya’nın yaptığı yanlışı kınıyoruz. Almanya bizim bakanlarımızı nasıl konuşturmadıysa, ne yazık ki ayni olayı bizlerde Esenler’de yaşadık. Meydanda yapacağımız bir etkinlikte, iznimiz olmasına rağmen Belediye Başkanımızın karşı çıkmasıyla bir karışıklık yaşandı. Neyse ki iki saat gecikmeyle ve araya sokulan hatırlı kişilerin baskısıyla partimiz alana girebildi. Bu yapılan antidemokratik bir uygulamadır. Dünyanın neresinde olursa olsun, insanın kişi, hak ve özgürlüklerinin yasaklanmasına, kısıtlanmasına yapılan girişimleri kabullenemeyiz. Hak ve özgürlüklerimizin savunucusuyuz, bizlere yapılan bu haksızlığa şiddetle karşı çıkıyoruz” dedi.
 
“Bizler CHP ile herhangi bir sürtüşme içinde olmadık”
Kılıç’a cevaben konuşan Başkan yardımcısı Ömer Çetinkaya,” Yüksel bey, insan hak ve özgürlükleri konusunda çok büyük laflar etti. Bakınız CHP iki gündür meydanda etkinlik yapıyor ve kimsenin kendilerine bir şey dediği yok. Fakat her hakkın kullanımının bir prosedüre tabi olduğunu bilmeniz gerekir. Sizler meydanda bir etkinlik yapacaksanız belediyeden izin isteyeceksiniz. Bizden izin almanız lazım. Bizler meydanın müsait olup olmadığını biliyoruz. Meydanın kullanımı ile ilgili tasarruf bizlere aittir. Yani meydanda o gün bir etkinlik olabilir, bir çakışma olabilir. Bizler CHP ile herhangi bir sürtüşme içinde olmadık, diyaloglar iyi gidiyor. Böyle devam etmesini istiyorum. Bize son gün haber vererek etkinlik yapma talebinde bulunmasınlar. Bugüne kadar yaptıkları taleplere cevap verdik…” dedi.

  • Cumartesi 29.7 ° / 20 ° Güneşli
  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli