Cemevi Talebi İle Yola Çıktık

Cemevi  Talebi İle  Yola  Çıktık

Güzeltepe Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Abuzer Çetinkaya: “Güzeltepe’ye bir an önce Cemevi yapılmalı” Eyüp Güzeltepe’de bulunan Pir Sultan Abdal Derneği Yönetim Kurulu, basın mensubl

Cemevi  Talebi İle  Yola  Çıktık
 
Güzeltepe Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Abuzer Çetinkaya: “Güzeltepe’ye bir an önce Cemevi  yapılmalı”
Eyüp Güzeltepe’de bulunan Pir Sultan Abdal Derneği Yönetim Kurulu, basın mensubları ile bir araya geldi.
 
Eyüp Güzeltepe dernek  merkezinde  verilen  yemek  sonrası  açıklamalarda  bulunan Güzeltepe Pir Sultan Kültür  ve  Dayanışma Derneği Başkanı  Abuzer  Çetinkaya, ” Derneğimiz  her  Alevi  derneği  gibi yüzde 65 alevi  olan  mahallemizde Alevilerin asimile  olmaması  için bir  cemevi  talebiyle  yola  çıktık. Bu  süreçte  Kaymakamlık,  Valilik, Büyükşehir  Belediyesine Eyüp Belediyesi’ne talebimizi  dilekçelerle  resmiyete  döktük, ama talebimiz ragbet  görmedi.  Bu da  bizi  üzdü  tabii. Biz bu  mücadeleyi  verirken  diğer belediyeleri de  gözlemliyoruz.  Örneğin  Sarıyer  Belediyesi, AKP ve CHP’nin  birlikte  verdikleri  ortak  önerge  ile Cemevi projesi  kazandırılmıştı. Ben de  onların  dilekçelerini  alarak o zamanki CHP grubuna ilettim.
 
 Onlar da AKP ile birlikte  ortak  önerge  şeklinde Eyüp’te  ilk  defa ortak  bir  önergeye  imza atıldı. Bizim  mahallemizde  tespit ettiğimiz  bir alana cemevi  yapılması  için önerge  verildi. 2013  yılında imar  komisyonunda o zamanın 1/1000  planla  geçerek İstanbul  Büyükşehir  belediyesine  havalesine diye  karar  verildi. Biz  tabi  çok  sevindik hem de  mahallelimiz  çok  sevindi  bu  işlemin  yüzde 51 geçmiş  olduk. Tabi  bu  süreçte  iktidar  değişimi  olmadı  ama yönetim  değişikliği  oldu yönetim  değişikliği  olunca  bizim projemiz  bir  yıl  geriye  gitti. Tekrar   1/5000 plan  olması  için tekrar  meclise  geldi. Mecliste  tekrar  imar  komisyonuna  giderek  İstanbul  Büyükşehir  Belediyesi’ne tekrar  1/5000 plan  yapılması  için  havale edildi. 25.08.2014 yılında Dosyamız  İstanbul Büyükşehir Belediyesine  gitti. Büyükşehir  belediyesinde  dosyamız  8 ay  bekledi.2015 Şubat’ta tekrar  dosyamız Eyüp  Belediyesine  geldi. Eyüp  Belediyesinde  ise  6 sonra  haberimiz  oldu  dosyanın  geldiği. Normalde  devlet dairelerinde  3 ayda  gelir  bizim  dosya aylarca  bekletildi. Bu arada  şifa yende  Eyüp  belediyesi  başkanına  defalarca  meramımızı dile  getirdik.
 
Bize  hep  umut  verdiler
Bizim  eşit yurttaşlıktan  başka talebimiz  yok, Siz  şimdi  bir  şeyin altına  imza atıp  ona  sahiplenmezseniz o zaman  huzurun  başkentinde  huzur  olmaz. Biz  diyoruz ki  huzur ancak  paylaşınca  olur, bölerek  değil,  paylaşarak  birlikte  olacağız, paylaşılmakta  eşitlikten  geçer, herkesin hak ettiği  gibi Alevilik  herhangi  bir  inanca ya da camiye  karşı  kurulmuş değildir, herkes  kendi  inancını  yaşasın. İnanç  Özgürlüğünü  demek  herkesin  İnancını  rahatça  yaşaması demektir. Altına  imza atan  özelikle  muhalefet  partisinden  bu  konuya  daha  duyarlı  davranmasını  istiyoruz. İktidarın sahip  çıkmasını  istiyoruz muhalefetinde yerel  basın aracılığıyla sosyal  medya  ile tabanına  ve  bütün  mahalleliye  aktarılması gerekir. Biz  burada  yalnızlaştırıldığımız  düşünüyoruz. Şu an  gecekondu  mesken  müdürlüğünün onayı  olmadığı  için  dosya  geri  geldi.

Gecekondu  mesken  müdürlüğü kimin malını kime  vermek  istemiyor, oda ilginç  olan bir  şey. Bizim Cemevi  olarak  düşündüğümüz  yer  rekreasyon  yeşil  alan  ve İstanbul  büyükşehir  belediyesine ait   bir  kısmı da  Eyüp  belediyesine ait  13  dönümlük  bir  yer  içinde yüzde 40  imarlı  bir  alan  4  kat yapılabiliyor.  Ulaşım  ve deprem  yönetmeliğine  göre de  uygundur. Şu an tek  meri  plan  değişmesini  istemeyen  gecekondu  mesken  müdürlüğü burada en  önemli  olay  riyaset  makamın  bu işe  el  atması  olayıdır kimdir  riyaset  makamı  tabiki  Eyüp  Belediye  başkanıdır. Eyüp  belediye  başkanı  sahiplenmesi  gerek  altında  imzası  var  büyükşehirce  gönderip  iş  hızlandırmalıdır”dedi.
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli