Tarih: 02.12.2012 20:23

Cemevi Taleplerini Yinelediler

Facebook Twitter Linked-in



Cemevi Taleplerini Yinelediler


Esenler Hacı Bektaşi Veli Derneğinin Lokma ve Aşure gününde devlet erkânını,   Belediye Başkanını bir arada yakalayan Alevi Kızılbaşlar Cem Evi taleplerini yinelediler.
Lokma ve aşure Hacı Bektaşi Veli derneğinin K.Karabekir bulunduğu Dernek merkezinde verildi. Lokmaya katılım yoğundu yerin dar olması nedeniyle ve imkânsızlıklardan dolayı 21.yy la yakışmayan manzaralarda gözden kaçmadı. İnsanlar balık istifi gibi yığıldığı salonda izdiham vardı.
 

Dernek dedesi Savaş Başpınar hoş geldin konuşması yaparak yerin darlığından bahsetti dini terimlerle Muharrem ayının kutsal ve hüzün ayı olduğunu söyledi, Kuranı Kerim ayetlerinden alıntı yaparak Müslümanların kardeş olduğunu eşit yurttaş olduklarını söyledi. Daha sonra konuklara sırasıyla konuşmalarını yapmak üzere söz verdi.

 

Kaymakam Nazım Madenoğlu Muharrem ayının önemine vurgu yaptıktan sonra “Siz değerli Alevi kardeşlerime Esenler’e ve bu çağa yakışmayan daracık tavan arasına sıkışmış bir yerde olmanız aslında hepimizin ayıbıdır. O yüzden hepimize görev düşmektedir. Devlet, milletvekili, Belediye Başkanı burada sizin taleplerinize cevap verecek olanlar lokma yemeğinizde inanıyorum ki gereğini yapacaklar. Başta dernek yöneticileri olmak üzere bu işin üstünden gelinceye kadar çalışmalıdırlar” dedi.
 

Belediye Başkanı Göksu”Muharrem ayı en önemli aylardan biridir. Hz Hüseynin şahadete erdiği bu gün İslam alemi için önemli bir gündür. Peygamber efendimizin ayağını bastığı yer kutsaldır. Alinin dostu olanlar biliniz ki İslam aleminin dostudur. Kimse Yezidin yanında yer almamıştır, böyle bir duruş adam gibi adam olanların işidir. Alevilerin evinde olduğu gibi benim evimde de Hüseyin ve Fatma var sizin eksiklerinizi birlikte çözelim, daha geniş yerlere çıkmak için siz bir adım atın ben on adım atayım”dedi.
Bunun üzerine içeride bulunan kadın erkek tüm canlar Cem evi isteriz diye bağırdılar. Göksu ise ağlama edebiyatına devam ederek bahaneler üretti, kentsel dönüşümden bahsetti kamulaştırmaların zorluğunu anlatarak Esenlerde cem evi için müsait bir yer olmadığını belirtti.
 


 

 
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —