Cemal Kaya'dan, 23 Nisan Kutlama Mesajı

Cemal Kaya

Cumhuriyet Halk Partisi Esenler eski ilçe başkanı Cemal Kaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlama mesajı yayınladı. Kaya, “23 Nisan 1920'de; Büyük Millet Meclisi'nin açılışıyla; ülkenin

Kaya: 23 Nisan 1920'de; Ulu önderimiz Mustafa Kemal'in önderliğinde TBMM açılmıştır. Büyük Millet Meclisi'nin açılışıyla; ülkenin yönetim yetkisinin kayıtsız şartsız milletin egemenliğinde olduğu ilan edilmiştir. 1929 yılından itibaren ise Milli Bayram olarak kutlanan 23 Nisan; savaş sırasında yetim ve öksüz kalan çocuklarımızı bir bayram şenliği ortamında sevindirmek gayesi ve şuuru ile Ulu önderimiz tarafından çocuklara armağan edilmiştir. Elbette ki tüm dünya çocuklarına armağan edilen bu bayramın 23 Nisanda kutlanması tesadüf değildir. Ata'mızın geleceğimiz olan çocuklarımıza en önemli armağanı 23 Nisan'ın kendisidir. 23 Nisan 1920 de bir ulusun egemenliğinin millete ait olduğu ilan edilmiştir.

  Toplumda hiçbir kimse, hiçbir zümre, hiçbir sınıf ya da grup üstün emretme gücüne sahip olamaz. Toplumda üstün emretme gücünün tek kaynak ve sahibi Milletin kendisidir. Atatürk'ünde dediği gibi; Kuvvet birdir ve o milletindir ve bugün bütün cihanın milletleri yalnız bir egemenlik tanır, o da Milli Egemenliktir. İşte Atamız'ın tüm dünya çocuklarına armağan ettiği en güzel hediye budur. Cumhuriyettir, Millet Egemenliğidir. Bizlerin ve gelecek nesillerin yalnızca kendi ayakları üzerinde durarak; laik, demokratik, hür, temel hak ve özgürlüklere saygılı olmasından başka bir gaye gütmeyen Atamız, egemenliğin daima kayıtsız şartsız milletin olduğunu hiçbirimizin unutmaması için tüm dünya çocuklarına 23 Nisan'ı yüksek bir bağımsızlık şuuruyla armağan etmiştir. Ve bununla; tarihte eşi benzeri görülmeyecek bir şekilde bir lider, tüm dünya çocuklarına bağımsızlık bayramını armağan etmiştir.

Aynı şuur ve bilinçle, başta tüm Dünya çocuklarımız olmak üzere hepimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Kutlarım. Ne Mutlu Cumhuriyete, ne mutlu Milli Egemenliğe !!!” dedi.


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı