Tarih: 13.10.2014 18:29

Cem H. Bektaş'tan Anlamlı Atatürk Büstü

Facebook Twitter Linked-in


Cem H. Bektaş'tan Anlamlı Atatürk Büstü…

Son günlerde Atatürk büstü ve heykellerine yapılan saldırılar aslında Cumhuriyetimize ve ülkenin bekasına yapılan saldırının göstergesiydi.

İstanbul Esenler ilçesinde bulunan Kâzımkarabekir ilköğretim Okulu bahçesinde bulunan Atatürk büstü İşadamlarımızdan ve Esenler Belediye Başkan adaylarından Cem Haydar Bektaş tarafından büyük emek harcanarak okulumuza sunulmuştu.
 

Okullarımızda gezinti yaparak Atatürk büstlerinin hallerini gözetleyerek kamuoyu ile baylaşmak istedik. Bazı okullar eğitim ve öğretim dönemine hazır olmadıkları, bazı okulların ise tamiratlarının devam ettiğini gördük. Ancak bu çalışmalar sırasında Atatürk büstlerinin parçalandığı Atatürk köşelerinin Korumaya alınmadığı bazı okullarda bu manzarayı görenlerin yüreğini parçaladı.

Kâzımkarabekir İlköğretim Okulu'nun hemen yanı başında bulunan Kâzımkarabekir İmam Hatip okulunun bahçesinde sadece kaidesi bulunan ancak Atatürk büstünün olmaması bizler kadar vatandaşlarında dikkatini çekmiş olacak ki vatandaşların yoğun tepkisine neden olmaktadır. Görüşlerine başvurduğumuz işadamı Bektaş şunları ifade etti. Atatürk büstü ve heykellerine yapılan saldırıların İstanbul’da da yapıldığı gözlendi. Ülkemizi, bağımsızlığımızı, varlığımızı borçlu olduğumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün heykel, büst ve anıtlarına yönelik saldırılar sistematik bir şekilde devam etmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu M. Kemal Atatürk’ün heykellerine yapılan saldırılar devletimize ve halkımıza karşı yapılmıştır. Bu saldırıya karşı net tavır almak ve önlemek görevi başta Anayasamız gereği Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk Halkının birliğini temsil eden Cumhurbaşkanına, sonra da yürütme görevini Anayasa’ya göre yerine getirmek yetki ve sorumluluğunu taşıyan Başbakan ve hükümet üyelerine aittir.Ancak sorumluluklarının gereğini yerine getirmek bir yana sözde çözüm süreci, açılım süreci adı altında üniter devlet yapısını ve bölünmez bütünlüğü tehdit gören yöneticiler derin bir sessizlik içerisindedirler ifadelerinde bulundu.









Orjinal Habere Git
— HABER SONU —