Çekilen Kılıçlara Esenler' den Destek

Çekilen Kılıçlara Esenler

İstanbul il delegeleri görev ve sorumluluklarını yerine getirecektir

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com/ Ersel Aydoğdu.

CHP İstanbul il delegeleri, 15.10.2011 Cumartesi günü saat:16.00 da İstanbul Büyük Klup te bir araya geldiler. CHP’nin parti içi yapılanmasını değerlendirme toplantısında ele aldılar.

CHP Esenler il delegesi Yüksel Kılıç, yapılan durum değerlendirmesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıç: ‘Durum değerlendirmesi toplantısında CHP İstanbul il başkanlığının atamasından, ilçe örgüt yapılanmasına kadar her şeyi konuştuk. Bakınız, 1,5 yıllık sürede 6 il başkanını değiştirdiler. Hem de örgüte sormadan. Örgütümüz hiç e sayılıyor. Yapılan bu uygulamaların hata olduğunu görmekteyiz. Kafamız karışık, keyfi uygulamalar yapıldığı kuşkusu taşımaktayız. Partili olmayanların 1 günde partili yapılarak örgütün zirvesine yerleştirilmesini istemiyoruz. Bunun için bu değerlendirme toplantısını yaptık ve bazı kararlar aldık.

Bizler örgütün oylarıyla seçildik. Uzun bir mücadele sonucu buralara kadar gelebildik. Bizlere örgütümüz bazı görev ve sorumluluklar vermiştir. Bunlardan en önemlisi de örgütümüzün haklarını savunmaktır. Yapılan bu değişiklikler bizi kuşkulandırıyor, acaba örgütte bir tasfiye mi söz konusu? Zaten süreç tasfiyeye gidiyor, buna dur demek için ne gerekiyorsa yapacağız. İl başkanlarını, ilçe başkanlarını örgüt seçmelidir. Seçilenlerde görevlerini layıkı ile yapmalıdır.

Ömrünün hiçbir evresinde sosyal demokrat olmayan CHP ile gönül bağı bulunmayanların bizi yönetemeyeceğini herkes bilmelidir. Bu nedenle imza kampanyası başlattık bu talebimizi genel merkeze bildireceğiz. Bazı iller bizden daha erken davrandı, biz geç kaldık bile önümüzdeki haftaya kadar 350yi aşkın imza toplayacağımızı tahmin ediyorum. İl örgütlerini birileri değil, il delegeleri seçmelidir. CHP kimsesiz ve sahipsiz değildir. Bu gün yapılan bu uygulamalar CHP’nin sahipsiz olduğunu göstermektedir. Ama CHP sahipsiz değildir. Yaptığımız bu toplantılar sonucunda İstanbul il delegeleri görev ve sorumluluklarını yerine getirecektir.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli