Çatar: Karanlığa Boyun Eğmeyeceğiz

Çatar: Karanlığa Boyun Eğmeyeceğiz

Esenler Pir sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Erzincan’da 16 Mart günü gözaltına alınan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Erzincan Şube yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 16 kişinin tutuklanmas

Çatar: Karanlığa Boyun Eğmeyeceğiz

Esenler Pir sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD)  Erzincan’da 16 Mart günü gözaltına alınan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Erzincan Şube yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 16 kişinin tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı.

 
Esenler Pir sultan Abdal Kültür Derneği şube yöneticisi Turgut Çatar, “16 Alevi Can'ınımız bir itirafçı tanığın ifadesi doğrultusunda tutuklanmıştır. Korkmuyoruz, sinmiyoruz karanlığa boyun eğmeyeceğiz"” diyerek açıklamada bulundu.  
 
Çatar, “Daha öncede Erzincan’da ve birçok yerde alevi Can’ımız tutuklanmış, yargısız infaz edilmiştir. AKP iktidarının ve bu düzenin baskıları bizleri yıldıramaz, böyle düşünenler şunu iyi bilsinler ki bizler haklı taleplerimizi tüm iktidar baskısına rağmen haykıracağız. Erzincan Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve şube üyelerinin tutuklanması o bölgede Alevi örgütlenmesini ve hak talep mücadelesini sekteye uğratma çabası olduğunu biliyoruz.

Aleviler yüzyıllardır bütün baskılara, katliamlara, inkar politikalarına ve iftiralara karşı direniş göstermiştir ve duruş sergilemiştir.  Alevi hareketine yönelik baskı ve asimilasyon politikalarına yönelik mesnetsiz bahanelerle yargılama sürecine son verilmesini ve tutuklanan Can'larımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Pir Sultan Abdal Derneklerine yönelik bu saldırının karşısında, Esenler’deki Alevi ve devrimci yurttaşlarımızla Erzincan Pir Sultan Abdal Derneğinin yanındayız. İnancımızın özgürlük mücadelesini yürütmekten vazgeçmeyeceğiz. Korkmuyoruz, sinmiyoruz karanlığa boyun eğmeyeceğiz" dedi. 

 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli