Cargill işçileri : Her türlü kavgayı vermeye devam edeceğiz'

Cargill işçileri : Her türlü kavgayı vermeye devam edeceğiz

Sendikalı oldukları için işten atılan 14 Cargill işçisi yıllardır kararlılıkla sürdürdükleri direnişlerini, bugün Fasdat Gıda önünde devam ettirdi.

Bursa’da Cargill fabrikasında sendikalı oldukları için işten atılan ve mahkeme kararlarına rağmen işe geri dönüşleri sağlanmayan 14 işçi, Beşiktaş’ta bulunan ve Cargill’in müşterisi olan Fasdat Gıda önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

Mahkeme kararının uygulanması talebiyle bir araya gelen Tekgıda-İş Sendikasına üye işçilere çok sayıda siyasi parti, emek örgütü ve gençlik örgütü destek verirken gerçekleştirilen basın açıklamasında sık sık “Yaşasın sınıf dayanışması”, İş, ekmek yoksa barış da yok”, “Cargill işçisi yalnız değildir” gibi sloganlar atıldı.

“Emek sömürüsüne son verin”
Tekgıda- İş Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri İbrahim Ören tarafından okunan açıklamada 846 gündür direnişe vurgu yapılırken, sadece sendikalı oldukları için işçilerin işten atıldığı hatırlatıldı ve “Tekgıda-İş Sendikası hukuka uygun davranırken, Cargill işçisi sadece anayasanın kendisine tanıdığı bir hak olan Sendikalı olma hakkını kullanırken, Geçmişten sabıkalı olan Cargill işvereni ne yapmıştır! Sendikal örgütlenmeyi engellemek için hukuku ve anayasal hakları hiçe sayarak yetki tespiti başvurumuzdan 1 ay sonra 14 arkadaşımızı işten çıkartmış sebep olarak da kota fazlalığı ve daralmayı göstermiştir. Halbuki üretim kapasitenizi ve yatırımlarınızı sürekli arttırdığınızı çok iyi biliyoruz.” denildi.

Sendikanın fabrikada istenmediği hatırlatılan açıklamada 846 gündür süren direnişin devam edeceği belirtilirken, “Amerikan şirketi Cargill; artık sendika düşmanlığını bırakmalı, işten çıkarılan arkadaşlarımızı derhal geri almalıdır! Sizlerin desteği ile Amerikan şirketi Cargill’in emek sömürüsüne son verebilir, anayasal haklara saygı duyar hale getirebiliriz” ifadelerine yer verildi.

“Her türlü kavgayı vermeye devam edeceğiz”

Açıklamanın devamında ise şunlara yer verildi:

“Önümüzdeki günlerde “Burger King” restoranları önünde yapmayı planladığımız eylemler öncesinden lütfen bize destek verin ve hukuk tanımaz Cargill şirketine baskı yapın! Şunu iyi bilmelisiniz ki; sendika isteyen Cargill işçisi TEKGIDA-İŞ ile mücadelesinden asla vazgeçmeyecektir. İşçi hak ve özgürlükleri, patronların insafına, yerel yöneticilerin sorumsuzca aldığı kararlara teslim edilmeyecek kadar değerlidir ve biz bu değer uğruna her türlü kavgayı vermeye devam edeceğiz.”



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı