Çare Siz Değil, Halkın Kendisidir.

Çare Siz Değil, Halkın Kendisidir.

Esenler Belediye Başkanı seçildiği günden beri Esenler halkını projeye boğduğunu ve esenlerlileri proje kolik yaptığını övünerek defalarca haber yapmıştık.

Ersel Aydoğdu/7-24EsenlerHaber

Çare Siz Değil, Halkın Kendisidir.

                

Esenler Belediye Başkanı seçildiği günden beri Esenler halkını projeye boğduğunu ve esenlerlileri proje kolik yaptığını övünerek defalarca haber yapmıştık.

               


Esenlerde projeler halkımıza bez afişlerle, anonslarla ve devlet büyüklerinin katıldığı şatafatlı açılışlarla, programlar düzenlenerek, bitiş tarihleri, sözleri verilerek bir güzel anlatılmıştı. Gazetecilik gereği bu projelerin hangi aşamada olduğunu yerinde inceledik.  Bu arada vatandaşlarında olumsuz tepkilerinden de yine biz gazeteciler nasiplendik.

              

               

“Lütfen yetkililer sesimizi duysun artık!”

Havaalanı Mahallesinde yapımı devam eden devlet hastanesi inşaatı bir süreden beri durmuş vaziyette. Az aşağısındaki uhud camii inşaatı ise son hızı ile vatandaşların yapmış olduğu katkılarla bitme aşamasına geldi. Birlik mahallesindeki Kültür Merkezi inşaatına uğradığımızda bir virane ile karşılaştık. Halkın parasının nasıl çürümeye terk edildiğini orada gördük. Mahalle sakinleri ile yaptığımız görüşmelerde bazı vatandaşlar olumsuz eleştirilerini dile getirdiler.
Bir vatandaşımız: “Yapılan bu masrafa yazık değil mi? Hastanenin ne zaman biteceği belli değil. Verilen süreyi çoktan aştı. Bu hastanenin bir an önce bitmesini istiyoruz. Bazı esnaf vatandaşlar, hastaneye güvenerek burada dükkân aldılar. Lütfen yetkililer sesimizi duysun artık” dedi.

            

             

“Vatandaşlarımıza hayır kapısı açtık”

Uhud Camii Derneği Başkanı Hüseyin Karaca: “Şuanda camiimiz istenilenden daha hızlı şekilde tamamlanıyor. Bazı eksiklerimiz var. Mesela halı, nakkaş ve şadırvan yapımı için hayırsever vatandaşların yardımlarını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın hayırları ile yapılan bu camiimiz en kısa sürede hizmete açılacaktır. Herkes zengin olabilir ama hayır sahibi olamayabilir. Tüm hayır işlemek isteyen vatandaşlarımıza burada hayır kapısı açtık” dedi.

 


Esenler Kültür Merkezi ve etrafında bazı incelemelerde bulunduk. Esenler Halkının kendi yerine kurulan Kültür Merkezi parası olanların uğrak yeri, parası olmayanların hemen karşıdaki boş arazi dinlenme yeri. Fotoğraflara dikkatlice bakıldığı zaman, Esenlerin halkının nasıl ötekileştirildiğinin yorumunu siz değerli okuyucularımıza bırakıyoruz. Havada uçuşan projelerin tamamlanamaması, yapılamayan inşaatların kaderi ile baş başa bırakılması, Esenler Halkına ait olan arazilerin üzerine inşaatlar yapılarak ticarileşmesini gördükçe “Vay Esenlerin haline” demekten kendimizi alamadık.

 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli