Canpolat,Yaşamın Her Alanında Adaletsizlik Var'

Canpolat,Yaşamın Her Alanında Adaletsizlik Var

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Maçka demokrasi parkında yaptığı açıklamasında adalet dedi. Canpolat, “Yunusun dediği gibi “"Yaradılanı Sev Yaradandan Ötürü" yaradanın yarattığı

Canpolat,“Yaşamın Her Alanında Adaletsizlik Var”
 
CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Maçka demokrasi parkında yaptığı açıklamasında adalet dedi.  Canpolat, “Yunusun dediği gibi “"Yaradılanı Sev Yaradandan Ötürü" yaradanın yarattığı her şeyi, yaradana olan sevgisinden dolayı sevdiğini anlatır. Bende bu bayramda tüm halkımıza muhabbetin, sevginin, hoşgörünün öne çıktığı, kavganın değil sevginin hoşgörünün öne çıkarak, herkesin kucaklaştığı bir bayram yaşamalarını diliyorum” dedi.
 
“Haksızlığa uğrayanların yanında CHP olur”
Canpolat,“Türkiye son on beş yıldır her alanda gerildi, her alanda adaletsizliğin olduğunu halkımıza yaşattılar. Herkesin en çok ihtiyacı olduğu adaletin katledildiği bir dönemi yaşıyoruz. Bu gidişe dur demek hepimizin görev ve sorumluluğudur. Adalet  bir kişinin değil tüm halkımızın meselesidir. Daha dün Ergenekon kumpası yaşadık ve o kumpasçıların bir kısmı şimdi içeride, bir kısmı ise aranıyor, Ogün genel başkanımız “bir gün adalet size de lazım olur” demişti bugünde aynısını söylüyor. O gün halkımızın menfaatlerini biz savunuruz, haksızlığa uğrayanların yanında CHP olur diyen genel başkanımız bugün halkının yanında ve halkı için adalet diyor. Bakınız ülkemiz adaletsizlik sarmalı içinde, her yerde adaletsizlik var,  hukuksuzluk var!
 
“Yaşamın her alanında adaletsizlik var”

Devlet ihalelerinde tutun, eğitimde, sağlıkta, işe girişlerde, gelir dağılımında adaletsizlik var. Ülkenin yönetiminde kadrolaşma uğruna liyakat sahibi olmayan ne kadar yandaş varsa köşeleri tutmuş, adeta ülkeyi çıkmaza sürüklemek için kendilerine görev atletmişler. Yaşamın her alanında adaletsizlik var. Bugün genel başkanımızın yaptığı adalet ve özgürlük mücadelesidir, bu yalnızca Enis Berberberoğlu ile sınırlı değil, 80 milyonun eşit yurttaş olması, insanların tarafsız bir yargı tarafından, adaletli bir şekilde yargılanması veya haklarını arayabilmesinin mücadelesidir.  
 

“"Yaradılanı Sev Yaradandan Ötürü"

Bölgelerin birbirinden ayrılması değil, bu coğrafyada yaşayan herkesin birbirine yakınlaşması ve birbiri ile kucaklaşmasının egemenliği için verilen bir mücadeledir. Herkesin bir arada, özgürce, kardeşçe adalet içinde yaşamasının mücadelesini vermek için buradayız. Bu mücadele hepimizin, 80 milyonun özgür yurttaş ve özgür toplum olma mücadelesidir. Aslında bugünkü iktidar mensuplarının ve taraftarlarının da burada olması ve bu mücadeleye destek vermesi lazım, çünkü herkesten çok onların adalete ihtiyacı var. 24 saat içinde bir başbakanları görevden alınıyor, 24 saat geçmeden bir referandumla diğer başbakanları görevden alınıyor. Bunun için diyoruz yalnızca bir kişi için değil herkes için, her canlı için ve bu evrenin özgür kalması için adalet… Adalet. AKP’nin kurucusu olanlar adalet diyor ve adalet yürüyüşümüze katılarak destek oluyorlar. Diğer partilerden de yoğun destek alıyoruz, kolkola girerek adalet için yürüyoruz. Başka bir partinin kurucuları içeri alınmış onlarda adalet diyor, işsizimiz, yoksulumuz, gençlerimiz, kadınlarımız yani herkes adalet diyor. Bizde herkes için adalet diyoruz ve adalet için bu yola baş koyduk, sonuna kadar adalet… Yunusun söylediği gibi “"Yaradılanı Sev Yaradandan Ötürü"  sözünü adaletsizlik yapanlara hatırlatarak, tekrar adalet diyorum.





  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli