Tarih: 01.04.2016 20:33

Canpolat ' İBB'den Hesap Soracağız'

Facebook Twitter Linked-in

Canpolat ” İBB’den Hesap Soracağız”
CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, 3. düzenlendiği İstanbul İl Başkanlığı değerlendirme toplantısında CHP Meclis Üyelerine talimat vererek İBB Bütçesinde zarar ve rantların Hesap soracağız, bu paralar kimlere peşkeş çekildi ve bunları ortaya çıkaracağız. Deşifre etmenin zamanı geldiğini sert sözlerle ifade etti.

3. düzenlendiği İstanbul İl Başkanlığı değerlendirme toplantısında İBB Bütçesi konuşuldu. İBB. İştirakleri olan 29 şirketin  9 tanesinin ciddi zarar ettiği, bütçe açıklarının olduğu ve yandaşlara peşkeş çekildiğini yaptığı konuşmada söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ” İSPARK para keser ve 9 ayda 162 trilyon hasılat elde etmiş buna karşılık 2 trilyon zarar etmiş. Şimdi buradan söylüyorum İBB’ye seçilen arkadaşlarım bu ve bunun gibi kar etmesi gerektiği halde zarar eden bu şirketlerin takipçisi olacaksınız ve bunların kimlerle bağlantısı olduğunu, kimlere nerelerde hangi yollarla rant sağlandığını tespit ederek deşifre edeceksiniz” diyerek CHP belediye meclis üyelerine ve CHP örgütüne talimat verdi.



“Hesap soracağız, bu paralar kimlere peşkeş çekildi”
Canpolat,”AKP 1994den bu yana İstanbul’u yönetiyor. İBB’nin bütçesi 36,8 milyar liradır, yanı 12,5 milyar dolardır. İETT’nin 735 milyon395 bin dolar, İSKİ’nın 1 milyar 986 bin dolardır. Dolar bazında iştiraklerin bayı ise 4 milyar 334 milyon dolar, yani toplamı 12 milyar 500 milyon dolar olarak gözüküyor. Bizler bu bütçenin denetimini normal olarak yaptığımız söylenemez. 2015 yılının 9 ayında İBBnin 29 şirketinin 9 tanesinin çok önemli boyutta zarar ettiğini görmekteyiz. Yapılan zarar 79 milyon 400 bin liradır. Bakınız İSPARK para keser ve 9 ayda 162 trilyon hasılat elde etmiş buna karşılık 2 trilyon zarar etmiş. Şimdi buradan söylüyorum İBB’ye seçilen arkadaşlarım bu ve bunun gibi kar etmesi gerektiği halde zarar eden bu şirketlerin takipçisi olacaksınız ve bunların kimlerle bağlantısı olduğunu, kimlere nerelerde hangi yollarla rant sağlandığını tespit ederek deşifre edeceksiniz. Artık hesap sorma zamanıdır. Yine belediyenin İSTAÇ hafriyat şirketi 7.6 trilyon zarar etmiş, bu şirketlerin birçoğu mafyanın elindedir. Hesap soracağız, bu paralar kimlere peşkeş çekildi ve bunları ortaya çıkaracağız.

“210 Milyar Dolarla, bir değil 10 tane İstanbul yapılırdı”
22 yılda İstanbul’a harcanan para 210 Milyar Dolar, bu para ile bir değil 10 tane İstanbul yeniden yapılırdı. Bunun hesabını elbette soracağız. Marmara Denizi arıtması için ilk çalışmayı biz başlattık. Bu projenin mimarı biziz, ancak bunlar 22 yılda yaptıkları çalışmalarla Marmara’yı arıtamadıkları gibi kirlettiler. Marmara’da Denize girilecek yer yok. İstanbul’un olumsuzluklarını anlatmakla bitiremiyoruz. Biz önümüze bakacağız, bundan sonra neler yapabiliriz ona kafa yoracağız. Bu 22 Yıllık sürede harcanan 210 Milyar dolar aslında kendi yandaşlarına rant sağladılar. Bu yapılanları sokak sokak dolaşarak halka anlatacağız. Yeşil alanları imara açarak emsali yükselterek elde ettikleri rantın hesabını soracağız. İstanbul’u yaşanmaz hale getirdiler, yeşil alanları su havzalarını tahrip ettiler talan ettiler. Bu yasa ve hukuk tanımayan bu anlayışa hazırlayacağımız denetim raporları ile ve belgelerle hesap soracağız. Yaptıkları yanlışları bir bir deşifre edeceğiz.

“Sorumluluk bilinci ile mücadele etmenizi bekliyorum”
konuşmasının sonunda Canpolat "Artık birlik olma zamanıdır tüm Meclis üyelerimiz, İlçe başkanlarımız ve örgüt emekçilerimizle el ele vererek yapılan bu talan, soygun ve rantı sokak sokak dolaşarak Halkımıza anlatmak görev ve sorumluluğunuzdur. Ülkeyi yaşanmaz hale getiren, Cumhuriyet değerlerini yok etmeye çalışanlardan ve bu gericilerden hesap soracağız. Sizler Cumhuriyeti kuran Atatürk’ün Partisinin neferlerisiniz yani halkı temsil ediyorsunuz. Bu sorumluluk bilinci ile mücadele etmenizi bekliyorum” dedi.   










Orjinal Habere Git
— HABER SONU —