Cankurtaran, Esenler'de Hayırcılara' Baskıyı Kaldır'

Cankurtaran, Esenler

,CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Esenler de meydanda kurulan stantta vatandaşlara neden“Hayır” oyu vermeleri gerektiğini anlattı.

Cankurtaran, “Esenler’de “Hayırcılara” Baskıyı Kaldır”

,CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Esenler de meydanda kurulan stantta vatandaşlara neden“Hayır” oyu vermeleri gerektiğini anlattı.

“Esenler'deki vatandaşın sıkıntısı, işsizlik”
Yasemin Öney Cankurtaran, “"Vatandaşın en büyük sorunu terör, işsizlik. Hiç kimse, hükümetin yapay olarak oluşturmaya çalıştığı dış politika gerilimine takılmamış. Hollanda'yla gerilim maalesef onların arzu ettikleri 'evet'i çıkaramıyor. Biz buradan diyoruz ki 'Hollanda'yla gerilim yaratacağınıza, Hollanda'yı dert edeceğinize gelin Esenler'deki vatandaşın geçim sıkıntısı, işsizlik sorununu, sorun haline getirin.' İşsizlik yüzde 12,7, gençlerde bu oran yüzde 24. Bakın gençler diyor ki, 'benim için önemli olan geleceğim, iş bulma sıkıntım artı özgürlüğüm. O yüzden özgürlüğüm için, ekonomik geleceğim için ben hayır diyorum.' "
 
“Dost kaldığımız. Bir tek Gürcistan”
En son Bulgaristan ile beraber komşumuz kalmadı sanırım dost kaldığımız. Bir tek Gürcistan kaldı, bakalım onunla ilgili ne yapılacak. Buradan sesleniyoruz; yurtdışında diğer ülkelere 'Nazi prosedürü uygulanıyor' derken, sen Esenler ilçemiz gibi tüm Türkiye'de uyguladığın muhalife uyguladığın, hayırcılara uyguladığın baskıyı kaldır. Sen kendi ülkenden özgürlüklere tahammül edemezken, başka ülkede özgürlük, egemenlik isteyemezsin. Ayrıca tüm Türkiye biliyor ki egemenlik ulusal bir kavramdır, uluslararası bir kavram değildir. Başka bir ülkeye gittiğinizde mutlaka o ülkenin kurallarına, kanunlarına göre hareket edeceksiniz. Bunu bilmiyor mu hükümet? Elbette biliyor ama neden bu gerilimi çıkarıyor? Maalesef 2 günlük, politikalarla Türkiye'nin geleceğini tehlikeye atıp 'evet' oyu alabilmek için, referandumda 'evet' oyu çıkarabilmek için gerilim yaratıyor. Referandumdan sonra yine Hollanda ile, Almanya ile arasını düzeltecektir, yine 'biz yanlış yaptığımızı anlamışız, aldatılmışız' gibi Türkiye'den özür de dilenmeden aynı şekilde ilişkileri devam ettirecektir"

 Cankurtaran,  “Yurtdışı ile pazarlık halindeler şimdi getirmişler sığınmacıları. Avrupa Birliği'ne ve bütün dünyaya karşı maalesef komik açıklamalarla 'Nazi uygulaması yapıyorsunuz, Nazi usullerini uyguluyorsunuz' gibi itibarımızı düşürüyorlar. Bunlar beni hem bir siyasi olarak, hem bir vatandaş olarak rencide etmekte. Avrupa bizim neyimizi kıskanıyor? Bakanlarımız kalkıp 'bizi kıskanıyor' diyorlar. Neyimizi kıskanıyor, işsizliğimizi mi, enflasyonumuzu mu, cezaevindeki yazarları, hocaları mı kıskanıyorlar? Olmadı bir nazar boncuğu taksınlar 80 milyona, Atatürk Havalimanı'na, bir de Ankara'nın ortasına nazar boncuğu diksinler. Böyle gayri ciddi açıklamalarla, gerilim yaratarak Türkiye'nin geleceği ile ilgili karanlık işlere yol açmayalım" dedi.







  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı