Çanakkale'deki gibi birlik olmalıyız'

Çanakkale

“Dış görünüşümüz peygamber efendimize benziyor ama icraatlarımız, davranışlarımız peygambere benzemiyorsa bizden bir şey çıkmaz” diyen Esenler Müftüsü Halil Şekerci, “Dört b

“Çanakkale’deki gibi birlik olmalıyız”

“Dış görünüşümüz peygamber efendimize benziyor ama icraatlarımız, davranışlarımız peygambere benzemiyorsa bizden bir şey çıkmaz” diyen Esenler Müftüsü Halil Şekerci, “Dört bir yanımız düşmanla dolu, dostumuz kalmamış. Birde içeride düşman olursa olmaz. Malazgit’deki gibi Çanakkale’deki gibi Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olması gerekir.” Dedi.

Gazetemize önemli açıklamalarda bulunan ve dört bir tarafımızın düşmanla dolduğunu belirten Esenler Müftüsü Halil Şekerci sözlerine şu şekilde devam etti;

“Peygamber efendimizin sünnetini yaşamak, ona tabi olmak, onun ahlakını kendimize yön edinmemiz lazım. Yani ben peygamberi seviyorum ve onun gibi giyiniyorum demek yetmez. Peygambere iman etmek, onu yaşamaktır. Dış görünüşümüz peygamber efendimize benziyor ama icraatlarımız, davranışlarımız peygambere benzemiyorsa bizden bir şey çıkmaz. Cennete gitmek için peygambere suretimizin değil, siretimizin benzemesi lazım. Yani giyinmemiz ve dış görüntümüzle hiç kimseyi Cenab-ı Allah cennete koymaz. Ahlakımız, davranışımız, icraatlarımız, komşularımıza karşı, evlatlarımıza karşı, eşimize karşı davranışlarımıza bakıp Cenab-ı Allah bizleri değerlendirecek.

Peygamberimiz ırkçılığı ret etmiştir

Peygamber efendimiz insanların eşit olduğunu beyan etmiştir. Irkçılığı ret etmiştir. Mesela peygamber efendimiz zamanında mescidi temizleyen siyahi bir kadın vardı. Bu kadını iki gün mescidi temizlerken göremeyen peygamber efendimiz soruyor; o kadın nerede diye. Sahabede diyor ki; efendim o kadın vefat etti ve bizde götürüp gömdük. Sizi rahatsız etmemek için haber vermedik. Yani kadının rengi siyah ve soylu bir aileye mensup değil, gariban bir kadın olduğundan dolayı peygamber efendimize haber verme gereği bile duymuyorlar. Bunun üzerine peygamber efendimiz diyor ki; keşke bana haber verseydiniz. Hemen beni onun mezarına götürün diyor ve o zenci kadının mezarına giderek dua ediyor.

Yahudi de insan

Bakın bir keresinde de bir cenazeyi gören peygamber efendimiz ayağa kalkıyor. Yanındaki sahabeler diyor ki; efendim o Yahudi. Peygamber efendimiz ise o insandı diyor. Kısaca peygamber efendimiz en önemli sözü insanlara faydalı olmaktır. Yani bizim icraatlarımız, yaptıklarımız peygamberimize benzemeli. Peygamber efendimiz kızını ve amcasını öldürenleri bile af etmiştir. Ama biz bugün en ufak bir meselede birbirimizin kalbini kırıyoruz.

Kimisi PKK’nın kimisi Rusya’nın sözcüsü olmuş

Söz konusu vatan olunca her şeyi bir kenara bırakmamız gerekir. Bugün itibariyle dört bir yanımızda dostumuz kalmamış. Herkes düşmanımız. Birde bunun üzerine içeride bir düşmanımız olursa, olmaz. Malazgit’deki gibi Çanakkale’deki gibi Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olması gerekir. Ama bugün her kafadan bir ses çıkıyor. Kimisi PKK’nın sözcüsü olmuş, kimisi Rusya’nın sözcüsü olmuş. Bunları söylemek istemiyorum ama bunlar önemli konular.

Yeni yıl hayırlı olsun   

Yeni yılın insanlığımıza hayırlı ve kutlu olmasını diliyorum. Yeni bir yıl geliyor ve yeni bir heyecan geliyor. Bu yeni yılda insanlar kendisini bir nefis muhasebesinden geçirmelidirler. Geçen yıl ben neyi yanlış yapım, bu yıl ne yapmalıyım, kendimi daha nasıl düzene koyabilirim diye bunun muhakemesini yalpamıdır. Yeni yıl ayrıca İsa Peygamberin doğum yılı ise bu yıl içkiyle, kumarla kutlanmaz.” 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı