Cami imamı AKP'li gibi

Cami imamı AKP

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bir cami imamının bugün hutbesinde kullandığı, “Biz bunlar savaşmayacağız ama hepsini akıllandıracağız” sözlerini, “Cami imamları, AKP'nin günlük siyasal



Cami imamı AKP’li gibi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bir cami imamının bugün hutbesinde kullandığı, “Biz bunlar savaşmayacağız ama hepsini akıllandıracağız” sözlerini, “Cami imamları, AKP'nin günlük siyasal ihtiyaçlarına göre hutbe veremez” ifadesi ile değerlendirdi.

 
ANKARA- CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, yaptığı yazılı açıklama ile bugün Fatih Halıcılar Camii imamının sözlerine tepki gösterdi.

İmam İsmail Hakkı Uyan'ın bugünkü hutbesinde ayrıştırıcı bir dil kullandığını kaydeden Tekin, “Bugün o camiye giden yurttaşlarımız ve partililerimiz, duydukları sözler karşısında şaşkına uğradı. Sözü, Gezi Parkı direnişine getiriyor. İmam Uyan, Gezi Parkı direnişçilerini “akıllandırmak gerektiği”ni söylüyor. Bu sözleri duyan camii cemaati rahatsız olduğunu belli edince, imam sözlerini yumuşatmaya çalışıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Tekin, Uyan'ın “ifadelerini yumuşatma çabasında” verdiği örneğin tepkiyi arttırdığını aktararak, “İmam Uyan, Gezi Parkı'na ilişkin konuşurken, ‘Peygamberimizin zamanında da dinsizler ve kâfirlerle savaşıldı. O zaman da cahillerle mücadele edildi. Biz bunlar savaşmayacağız ama hepsini akıllandıracağız’ diyor. Bu nasıl bir sözdür? Bu nasıl bir ayrıştırmadır? Böyle bir söylem olabilir mi?” diye sordu.

“İNANÇLARIMIZIN ÜZERİNDEN KİRLİ EMELLERİNİZE ULAŞMAYA ÇALIŞMAYIN
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in bu tür ayrıştırıcı ve çatışmayı körükleyici söylemlere karşı harekete geçmesini isteyen Tekin, “Cami imamları, AKP'nin günlük siyasal ihtiyaçlarına göre hutbe veremez. O mekânlar hepimizin kutsalıdır. İnançlarımızın üzerinden kirli emellerinize ulaşmaya çalışmayın” dedi.
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı