Tarih: 07.04.2019 16:07

Cafer Turna: Esenler'de Sonuç Değişmedi

Facebook Twitter Linked-in

Cafer Turna: Esenler’de Sonuç Değişmedi…

31 Mart Yerel Seçimlerinde iktidarın girdabına takılan İstanbullular İBB başkanı kim olacak diye sabahlara kadar nöbet tuttular. Esenler’de “İBB Adayları için kullanılan oylardan geçersiz sayılanları yeniden sayıldı ama değişen bir şey yok.

CHP-İYİ Parti listesinden 1. Sıra meclis üyesi adayı Cafer Turna, “yapılan itirazlar ve oy sayım işlemi ilçemizde tamamlandı yapılan sayım sonucu değiştirmedi” diyerek açıklamada bulundu.  

Turna, “CHP, HDP, Saadet ve İYİ Parti’nin demokratik yollarla kazanılan seçimin başka düşüncelerle değiştirilmesine karşı çıkmalarına rağmen ve karşı görüş bildirmesine rağmen Hakim, AK Partili Üye ve 2 Devlet Memuru Üyenin 1. Seçim bölgesi için geçersiz oylar “sayılsın” kararı almıştı. 1. Bölgeye ait geçersiz oylar sayıldı ve 416 sandıkta AKP’ye 134, CHP’ye 15 oy çıktı. FARK  AKP lehine +119

 2. bölgede de ’e ise ilçe seçim kurulunda 3 oy ile alınan karar sayım yapılmaması yönündeydi. Ancak İl seçim kurulunun verdiği talimatla ilçe seçim kurulunun bu kararı yok sayılarak Çarşamba günü sayıma geçildi bugün 07-04 2019 Pazar günü itibariyle sayım tamamlandı. Çıkan sonuç AKP adayı Yıldırım’a 160, CHP Adayı İmamoğlu’na 28 SP’ ye 5, DP 2, TKP’ ye, 1 DSP’ye 1 VATAN Partisine, 1 Bağımsız adaya 7 oy çıktı. FARK AKP LEHİNE + 132 Toplamda Esenlerde AKP LEHİNE ÇIKAN OY 251 Bu sonuçlara göre Esenler’de değişen bir şey yok. Esenler’de sonuca etki yapacak bir oy kullanımı olmadığını gördük. İmamoğlu’nun Başkanlığı hayırlı olsun” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —