CHP'nin kirli elleri ve Ütebay'lar,' 544 parsel ne oldu?'

CHP

Esenler kamuoyu ve CHP’liler 544 parselin akıbetini sordu. Bizde, inş. Müh. Mustafa Usta’ya sorduk. Usta, sitem dolu sözlerle “CHP’nin egemen yöneticileri yanlış yapanları ödüllendiriyor, halk adına,

“CHP’DE NAMUSLULAR BEDEL ÖDÜYOR, NAMUSSUZLAR MÜKÂFAT ALIYOR”
İnşaat Müh. Mustafa Usta,”
Bilindiği gibi 544 parselle alakalı yasadışı plan tadilatının iptal edilmesi için yaptığım mücadele birilerinin işine gelmediğinden olacak ki yüzleri kızarmadan hakkımda birçok iftiralar attılar. Bu mücadele sırasında gazetecilerden Hüseyin Koç ve Hasan Gürsoy hep yanımda oldular, parti disiplin suçu işlediklerini söyleyenlere karşı “böyle gelmiş böyle gitmez” dediler ve egemen güçlere karşı onurlu bir duruş sergilediler. İl disiplin kurulunun taraflı ve ısrarlı yanlışına, YDK'nın onay vermediği bir süreç yaşadık.  Genel merkez parti yüksek disiplin kurulu yaptığım mücadelenin doğru olduğuna karar verdi, YDK üyelerince aklanarak haklılığım onandı.

“DANIŞTAY’dan 544 PARSELE YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARINI ALDIRDIM

USTA,”CHP’de bizler kadar emeği olmayanlar arkasına aldıkları sahtekar emeksizlerle her türlü fırıldaklıkları yaparken ve  disiplin süreci devam ederken, buna rağmen  biz boş durmadık 544 parselin mahkemeleşme sürecini sonuçlandırarak Danıştay’dan bu parselle ilgili yapılan plan tadilatının yürütmesinin durdurulması kararını aldırdık ama bu ahlaksızlar iftiralarına devam ettiler. Birileri bu onurlu mücadelemden nemalanmak için, utanmadan yalan söyleyerek emeğimin üzerine oturmak istedi. Ben bu ahlaksızlığa izin vermediğim için emek hırsızlarını, kara cahilleri, bu rantiyecileri bir hayli üzdüm.

Beni en çok üzen olay ise; beni partimin organları dururken AKP’lileri çare görerek, AKP’lilere şikayet etmeleri oldu.
(BUNLAR EVRAK SAHTEKARLARIDIR)

USTA,”Ben mecliste 9 Eylül ile ilgili konuşmamı CHP grup başkan vekili sıfatımla yapıyorken AKP'li başkan yardımcısı Ömer Çetinkaya bana "sen CHP adına konuşamazsın" diyerek elindeki il disiplin kurulunca tedbiren disipline verildiğimi belirten belgeyi gösterdi.Bu belge ilçe başkanının sekreteri vasıtası ile il başkanlığından tarafıma verilmesi gereken evrak üzerinde CHP'nin sahtekarları, Ütebay ve Şahin,  oynama yaparak (evrak sahtekarlığı yaptılar ) evrakı bana değil AKP’lilere şikayet etmek amaçlı verdiğini  anladım.Meclis başlamadan evvel grup odasında bana bu belge tebliğ edilebilirdi.Ama amaç bu değildi.Amaç bana onur cellatlığı yapmaktı.Fakat bu onur cellatlığı bana değil CHP Grup Başkanı olduğum ve AKP'lilerce küçük düşürülmeye çalışıldığım için aslında CHP'ye yapılmıştı.Şimdi soruyorum bu parti suçu değil de nedir?Bundan ala PARTİ SUÇU olur mu?Bu olayda dahli olanlar PARTİDEN İHRAÇ İSTEMİYLE disipline verilmeyecek mi? Biliyorum vermezler...CHP olmuş bunların arpalığı...

“YALAN SÖYLEYEREK KENDİLERİNE HİSSE ÇIKARMAYA KALKIŞTILAR”             

USTA,”Bir taraftan bu ahlak yoksunu çetelerle uğraşırken, diğer taraftan kamu yararını düşünerek, Esenler halkının hakkını savunmak adına 544 parselle ilgili mücadeleme devam ettim.  Ömrüm haksızlık yapanlara karşı mücadeleyle geçti, ben eserlerimle anılacağım, gururluyum, ancak bunlar semerleri ile bile anılmayacak. Süreçte belediye yeniden imar plan tadilatını yapıp bu yerin planını askıya astı ama ben yine boş durmadım bu plan tadilatına da itiraz ettim. Bana ve arkadaşlarıma iftira atan Aksal Örüklü, Kemal Şahin, Bülent Ütebay, Tuğba Ütebay bu plan tadilatına hiçbir itirazda bulunmadılar ama örgüt önünde, benim olmadığım ortamlarda yalan söyleyerek kendilerine hisse çıkarmaya kalkıştılar.

“İTİRAZ DİLEKÇEM AKP’LİLERİN OYLARI İLE RET EDİLDİ”                                      

USTA,”belediye meclisi kürsüsünden defalarca 544 parselin mahkeme sürecini ben anlattım, diğer arkadaşlarım bu konularda cahil olduklarını, bilgisiz olduklarını bir türlü kabullenemediler. Bu plan tadilatının yasalara aykırı olarak yapıldığını AKP’liler anladı ama bizim çokbilmiş Kemal Şahin ve Aksal Örüklü'nün neden anlamadığını geçte olsa anladım. Mecliste yapılan oylamada bu parsel için yaptığım itiraz dilekçemin reddini isteyen imar komisyon kararı AKP’lilerin evet oyları ile meclisten oy çokluğu ile geçerek süreç tamamlandı.
544 parsel ile ilgili yaptığım mücadeleyi beğenmeyip sulandıran CHP ilçe başkanı Bülent Ütebay, o zamanki parti meclis üyesi avukat Tuğba Ütebay, meclis üyesi Kemal Şahin ve il yöneticisi Aksal Örüklü, bu plan tadilini iptal ettirmek için neden dava açmadılar?  Belediyenin yaptığı plan tadilatı ile 1/5000’lik ve 1/1000’lik planlar yapıldığında süreçle ilgili neden hiç bir şey yapmadılar?Halbuki benim 544 ile ilgili yönettiğim sürecin evrakları ile tek celsede yeni yapılan plan tadilatını da iptal ettirebilirlerdi.Benim 1/5000'lik plana itiraz hakkım yoktu.O yüzden ben davayı o süreçte bıraktım.Fakat gerek il başkanlığı gerekse de ilçe başkanlığının ve parti meclisi üyesinin itiraz hakkı vardı.
 
544 parselin tüm dava süreçlerini içeren bilgi ve belgeleri CHP büyükşehir izleme komisyonu imar yolsuzlukları ile ilgili birime iletilmek üzere Büyükşehir meclis üyesi ve imar komisyonu üyesi olan Sedat ÖZKAN'ı arayarak onun önerisi ile yine Büyükşehir Meclis Üyesi aynı zamanda İmar komisyonu üyesi olan Soydan ALKAN' a mail yoluyla iletip telefonla bilgi verdim. Devam edecek süreçle ilgili her türlü teknik yardımı yapacağımı söyledim. Fakat o günden sonra 544 parselle ilgili mücadele gördüğümüz kadarıyla çöpe atılmıştır. Sonuç olarak belediye istediği gibi uygulama yapmıştır.

O dönemde bana ve arkadaşlarıma iftira atanlar, onur cellâtlığı yapmaya çalışanlar, partimin ve halkın çıkarlarını savunmadıkları için hesap vermesi gerekirken bugün CHP’nin koltuklarına kurulan işgalciler tarafından ödüllendirilmelerini görüyoruz. Ortada bir parti suçu varsa bunlar o suçu işlediler. Ben buradan suç duyurusunda bulunuyorum bu kişilik bozukluğu olan emek hırsızları ile  ilgili partiden ihraç işlemi derhal başlatılmalıdır. Ayrıca, izleme komisyonundaki üyelerinde bu dosyayı sümen altı etmeleri ile ilgili soruşturma başlatılmalıdır. CHP’nin bu şanslı ama halk için değil şahsi çıkarları için, kendilerine aş iş imkanı bulmak adına siyasi kepazelik yapan şahıslar için niçin dava süreci başlatılmadı?

“CHP’DE MAALESEF İŞLER AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİSİ İÇİNDE YÜRÜYOR”             

USTA,”CHP Örgütü kandırılıyor, uyutuluyor. Açıkça söylüyorum CHP ilçe başkanı Bülent Ütebay, eşini bir işe yerleştirmek için mücadele yaptı ve Hüseyin Aksu’nun yardımıyla emeline erişti. Kemal Şahin şahsi çıkarları uğruna herkesi satacak bir karakterde, Aksal Örüklü, suyun altından saman yürütür, CHP’de maalesef işler böyle yürüyor. Yanlış yapana ödül, doğru işler yapana ceza, yanlış ve kirli işlere bulaşanlara ballı kaymaklı aş, iş, imkan ve makam. Örgüt ise halen daha bu zavallı adamlardan çare bekliyor. CHP, AKP’lileşti uyanın artık. Bu yanlışlara dur demek için ne bekliyorsunuz? Bunlar Esenler’de Göksu’ya rakip değil meze olurlar. Bunlar sizin değil yandaşlarının hayrına çalışırlar, bunlar imar mevzuatını ne kadar biliyorlar?” dedi.                                             
 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli