CHP'lilerin Milli Eğitim Ziyareti

CHP

CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden ve Yönetimi kurul üyeleri, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan’ı makamında ziyaret etti.





CHP’lilerin Milli Eğitim Ziyareti


CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden ve Yönetimi kurul üyeleri, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan’ı makamında ziyaret etti.
 
Esenlerde 2012–2013 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla birlikte, oluşacak sorunları karşılıklı görüştüler. Yaklaşık 45 dakika süren ziyaret esnasında misafirlerini en iyi şekilde ağırlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan, 2012–2013 Eğitim ve Öğretim dönemi ile ilgili şöyle konuştu;

Ercan“Malum bildiğiniz gibi Esenler yoğun bir ilçe 2011 yılına kadar Esenlerde beş lise vardı ve bu dönem yeni bir okul açılmamasına rağmen bizler sınıf mevcutlarını aşağı çekme adına çeşitli tedbirler alıyoruz. Geçen yıla kadar Esenlerde 5 tane lise vardı ve ben her gittiğim yerde, 500 bin nüfuslu bir ilçenin 5 lisesi var dedim. Yani 100 bin kişiye bir lise düşüyor burada. Hal böyle olunca aileler çocuklarını ilçe dışına göndermek zorunda kalıyor. Biz de bu sorunun bir nebzede olsa giderilmesi için geçen yıl Endüstri Meslek Lisesi’ni ve İmam Hatip Lisesi’ni açtık.


Geçen yıl da İbrahim Turhan Lisesi’nin Anadolu Lisesi yapılması için teklif edilince, Atışalanı Lisesi tek düz lise olarak kaldı. İbrahim Turhan Lisesi de iki binadan doluşuyor. Ben de Müdür arkadaşa Anadolu Lisesi olup da böyle iki binaya yayılmak yok kardeşim dedim ve eski binanın İbrahim Turhan Kız Meslek Lisesi olmasını talep ettim. Buranın da onayı yeni geldi ve oraya da bir müdür arkadaşı kurucu olarak atayıp hemen çalışmalara başladık. Allah izin verirse birkaç gün içerisinde de bu yeni lise kayıt almaya başlayacak. Bununla birlikte Esenlerde lise sayımız sekize çıktı.

Biz yine boş durmadık ve ilköğretim öğrencisi az olan Fatih Mahallesi’ndeki Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu’nun aynı zamanda İmam Hatip Lisesi olmasını talep ettik. Şuan oranın onayı gelmedi ama gelirse Esenlerdeki lise sayısı 9’a çıkacak. Ama Esenlerin hakkı en az 15 lisedir. Geçen yıl bizim 83 bin 500 öğrencimiz vardı ama bu yıl birinci sınıflardaki artışla beraber 90 bin rakamını net bir şekilde göreceğiz.

Bunun yanı sıra geçen yıl 197 birinci sınıf dersliğimiz vardı ama okul müdürü arkadaşlarım sınıf olabilecek her yeri iyi kullandılar ve bu yıl 252’ye çıktı. Ben de bu durumdan dolayı Okul Müdürü Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Zorunlu Kayıt 10 Binlerde.
Bu dönemde ilçemizde birinci sınıfa zorunlu kayıt yapacak 10 bin 100 öğrenci var. Bunların üzerine 4 bin 300 de isteğe bağlı öğrenci var. Bunları topladığınız zaman 14 bin 400 yapıyor. Şimdi zorunlu kayıt yaptıran 10 bin 100 öğrenciyi 252’ye bölerseniz sınıf mevcutları 40 yapıyor. Bunun yanı sıra o isteğe bağlı 4 bin 300 öğrenciden bin kişisi okula başlarsa 44, 2 bini başlarsa 48 olur, 3 bini başlarsa 52 olur, 4 bini başlarsa 56, tamamı başlarsa sınıf mevcutları 57 olur.



Bazı Okullarımızda Sıkıntı Var
Atışalanı, Öz-De- Bir ve İsmet paşa İlköğretim Okullarımız diğerlerine göre biraz sıkıntılı durumda. Ben de buradaki arkadaşlara zorunlu olanlar okula başlayacak ama isteğe bağlı olanlara sınıf mevcutlarını hatırlatarak durumu anlatın. Tabi vatandaş ısrarla istiyorum diyorsa kabul edin diyorum.


    
Öğretmen atamasında rekor
Öğretmen atamalarında ise bu dönem bize 353 öğretmen gelecek ve bu Esenler için bir rekordur. Biz de bu durumdan çok memnunuz. Samimi ortamlarda müdür arkadaşlara söylüyorum bu yeni gelen öğretmenlere sahip çıkın tayin isteyip gitmesinler diyorum. Tabi biz de onları ilçede tutabilmek için bir öğretmenevi konusunda yetkililere önerdiğimiz yerler var.

Özden: Desteğe hazırız
Verdiği önemli bilgilerden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan’a teşekkür eden CHP Esenler İlçe Başkanı Özden şöyle konuştu;
“Sayın Müdürüm Kasım ayında İl Genel Meclisi’nin bütçesi meclisten geçeceği için arkadaşlarım beni aradı ve geçmeden önce ilçenizdeki okul ve sosyal alan gibi ihtiyaçlarınızı bize bildirin dediler. Sizin de bu konuda bir talebiniz varsa bize yazılı olarak bildirin. Biz de gereğinin yapılması için arkadaşlarımıza listeyi verelim.

Bunun yanı sıra maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize kırtasiye yardımı yapmak ve uygun görülürse de bütün okul müdürlerine bir kahvaltı verip tanışmak istiyoruz”
 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli