CHP'lilerin 8 Mart'ı kutlama hakları olmamalı

CHP

8 Mart 1857’de ABD’de kadın dokuma isçilerinin direnişi sadece bir sloganı değil bugün hep beraber kadın erkek ayrımı olmadan meydanlarda onların seslerini yankıladığımız, taleplerimizi haykırdığımız bir müca

Lafı uzatmadan hemen şuracıkta isyanım var!
Güçsüzlük ve ezilmişlik karşısında etik kavramı ayaklar altına alan CHP’nin yönetim kadrolarındaki egemenler gibi, “Özellikle CHP’de görev ve sorumluluğu olan kadınların partilerindeki taciz, tecavüz ve kadınları aşağılayanlara karşı sessiz kaldığı bir ortamda 8 Mart’ı kutlama hakları olmamalı.  
 
“İş, ekmek, özgürlük” Böyle söyleyince her şey ne kadar da net, öyle değil mi?
8 Mart kadın haklarının savunulduğu, Kadına şiddetin lanetlendiği gün her yerde olduğu gibi Esenler’de de CHP’li kadınlar gül ve karanfil dağıtmış, “İyi yapmışlar”


CHP’nin "milli ve yerli" tacizcilerini koruyan egemenleri Kadına şiddete dikkat çekmek için kadınları acındıran afişler asmışlar ama kimin adına veya kime yaranmak için? Biz biliyoruz, herkes bilsin ve duysun.
 
Her halde… CHP’li kadınların dağıttığı karanfiller ve güller İl Başkanı Canan’a yaranmak İlçe Başkanlarına hoş görünmek partinin egemenlerinden merhamet dilenmek içindi.  Akıllarına gelmedi sadece mağdur oldukları için horlanan, onurları kırılan, tacize uğrayıp söylemeye utanan diğer onurlu kadınlar. Bugün onlar yapılanların hesabının sorulmasını beklerken, siz karanfil dağıtan kadınlar suçluları mükâfatlandırdınız. CHP’li kadınlar yakışmadı size.
 

Eşit emek eşit ücret kavgasındaki kazanımı kutladığımız ve sizlere bu yolu açan Newyorklu tekstil işçisi kadınlar kadar yürekli olabilseydiniz.
 
Keşke Esenler’den başlayıp, Deniz Baykal’a, Başakşehir'li vekilinize, doyumsuz, Gürsel’inizden, Sultangazı- Esenler İlçe Başkanlarına ve daha nicelerine uzanabilseydiniz… Hesap sorabilme yürekliliğini gösterebilseydiniz. Keşke bu partiye gelen kadınlar sizlerin kardeşleri, çocuklarıdır diye haykırabilseydiniz. Sizde o yürek olabilseydi.
 

Keşke Küçükçekmece belediye başkanınızın daha yeni yaptığı terbiyesizliği kınayabilseydiniz. İşte kadınlar ÇİÇEKTİR"li kampanya sizlere yakışmadı.
 
CHP’nin bu duruma düşmesinin suçluları kadar sizlerde suçlusunuz. CHP’nin tacizci parti olarak kamuoyunda isimlendirilmesine biliyorum yüreğiniz sızlıyor ama siz o sızlayan yüreğinize biraz cesaret yükleyebilseydiniz.
 
Artık… Tacizcileri koruyan CHP’nin süslü mesajlarına kimse inanmaz, karanfiller ve güller eskisi gibi kokmuyor.

CHP’de yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen tacizlerin üstünü kapatmaya çalışan Kaftancıoğlu gibi olan ve kirliliklere, kirli olanlara sessiz kalan kadınlar hariç…

Evet, yaşamak için ekmek, ruhumuz için gül istiyoruz diyen onurlu kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun…

  •  
  • Sakın ha sakın bana diğer partilerde de bu işler oluyor diyerek bir başka kirlilikle kendi kirliliğinizi temizlemeye, aklamaya kalkışmayın.  
 
 
 
 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı