CHP'liler isyan etti: AKP ye gerek yok, çünkü AKP ye benzemişler

CHP

AKP’nin, diyanet işleri başkanlığı bünyesinde diyanet akademisi kurulması için verdiği kanun teklifi oylamasına katılan CHP ve İYİ parti vekillerinin hepsi kabul oyu verdi, birçoğu oylamaya dahi katılmadı.

AKP’nin, diyanet işleri başkanlığı bünyesinde diyanet akademisi kurulması için verdiği kanun teklifi TBMM genel kurulu'nda kabul edildi. Geniş yetkilerle donatılan akademide eğitim gören erkek adaylara askerlikten muafiyet de getirildi. akademinin erkek öğrencileri, “alacakları eğitimin kesintiye uğramaması” gerekçesiyle askerlikten muaf sayılacak.

Kanuna göre; Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bazı faaliyetler, bundan sonra Diyanet Akademisi bünyesinde yapılacak. Diyanet Akademisi, doğrudan Diyanet İşleri Bakanlığı'na bağlı olacak. Akademi, yüksek ihtisas, dini ihtisas ve eğitim merkezlerinden oluşacak.

Akademide ders vermek, araştırma ve uygulama faaliyetlerinde görev almak için dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olup dini yüksek ihtisas merkezinde eğitimini tamamlamış veya ilahiyat alanında doktora yapmış olanlar arasından dini musiki, kıraat gibi özel yetenek gerektiren konularda ise dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olanlar arasından yapılacak sınavda başarılı olanlar, eğitim görevlisi kadrolarına atanabilecek.

CHP ÖRGÜTÜ BÖYLE İSYAN ETTİ…
Ne yazık ki; Halkın medet umduğu muhalefet tam olarak bu işte.
  • CHP de bu yönetim olduğu müddetçe, artık AKP ye gerek yok, çünkü AKP ye benzemişler. Bu ülkenin Ortadoğu anlayışına sürüklenmesini iktidara geldiklerinde tamamlarlar bu gidişle

“Diyanet Akademisi oylamasından önce mecliste CHP birçok maddeye şerh koymasına rağmen evet oyu verdi. Bu İslamcı kesimden bir kaç oy almak için ilkelerinden özellikle laiklik ilkesini bir kenara atıp, ülkenin bir Ortadoğu ülkesi olmasının önünü açmıştır. CHP parti yönetimi oportünist bir yaklaşım göstermiştir. Genel Başkanda bu topraklarda politika yapmanın yolunun peygamber soyundan geçmek olduğu bir şekilde belirtmek istemiş idi. Artık bu partide bulunmanın benim açımdan artı ve eksileriyle herhalde sorgulanması gereken bir süreç başladı. Partide milletvekili veya herhangi bir yönetici il bazında veya ilçe bazında kimse bu konuda bir eleştiri yapmadı. Hade genel merkezi geçtik, herhangi bir il veya ilçe yönetiminde bu durumu kabul edemeyecek omurgalı bir insan yokmudur. Çok acı bir durum”.

  • Hindistan’da ineğe tapanlar cennete gideceklerine inandığı gibi  CHP’ye oy verenlerde Kılıçdaroğlu sayesinde cennete gideceklerini zannediyorlar… Bugün yapılan oylamada CHP’liler için böyle bir umut doğdu...


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı