CHP'liler Sultangazi'de rantçılara karşı

CHP

CHP İstanbul İl Başkanlığı ve ilçe örgütleri, Sultangazi'de mahallelilerin sorunlarına dikkat çektiler, iktidara ve rantçılara mesaj verdiler.

CHP'liler Sultangazi'de rantçılara karşı

CHP İstanbul İl Başkanlığı ve ilçe örgütleri, Sultangazi'de mahallelilerin sorunlarına dikkat çektiler, iktidara ve rantçılara mesaj verdiler.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve İlçe Başkanları CHP Örgütü ile Sultangazi’de Habiblerde vatandaşların sorunlarını dinleyerek vaatlerde bulundular. Cemal Canpolat liderliğindeki CHP İstanbul İl Örgütü, Önce Sultangazi’de taş ocaklarının yarattığı çevre kirliğine dikkat çekmek çevreci duyarlılıkla eylem yaptılar. Daha sonra Habibler mahallesinde Eski AKP’li belediye başkanı Recep Koralın mağdur ettiği vatandaşların tapu sorunlarını dinleyerek çözümleri konusunda izleyecekleri yolu anlattılar.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve beraberindeki CHP'liler Sultangazi'de ilk olarak şikayetlere neden olan taş ocakları bölgesine gitti. Burada mahalle sakinleriyle konuşan CHP'liler daha sonra açıklama yaptı.


“Sermayenin karşıtı değiliz”
CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, parti olarak Sultangazi'de bulunan taş ocakları ile ilgili bugüne kadar 100'lerce önerge verdiklerini ancak taş ocağı sorunun çözülmediğini ifade ederek, "4 ay süre veriyoruz. Bugün itibariyle sorunu olağanüstü önergelerle TBMM'ye taşıyacağız. Taş ocakları kapatılacak denildi. Tekrar açıldı. AKP'nin bir çıkarı ve destek veren gruplar var. Belediye bugün biz geleceğiz diye iyi bir iş yapmış yolları sulamış toz olmasın diye. Burada yaşayanların tüberküloz, kanser gibi hastalıklara yakalanma riski var. Sermayenin karşıtı değiliz. Ancak insan sağlığı önemli" diye konuştu.
 
CHP’li Gülsever “Kapitalizm Değil Halk Kazanacak !..”
 CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever’de basın açıklaması “ İl Genel Meclis kapatılmadan önce defalarca önerge vererek bu konuyu dile getirdik. Bu rantın önüne geçmek için elimizden geleni yapıyoruz. Rant çevreleri bu konunun askıya alınmasını sağladılar. Şimdi tekrar bu mücadeleyi veriyoruz. İmar değişiklikleri ile meclisler meşgul ediliyor ama biz bu konunun üzerine kararlılıkla yürüyeceğiz. Her zaman kapitalizm kazanmayacak bu konuda mutlaka halk kazanacaktır. ” açıklamasını yaptı.
 
“Habibler Mahallesi’nin Tapu Sorunu Meclis’e Taşınacak”
 CHP’liler taş ocaklarının kapatılmasına ilişkin yapılan basın açıklamasının ardından Habibler Mahallesi Yardımlaşma Derneği’ne gitti. Habibler Mahallesi’nde tapu sorunu yaşayanlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Buradaki açıklamaya CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da hazır bulundu. İl Başkanı Cemal Canpolat “ranta dair bir politika izleniyor, yıllardır tapu sorunu yaşanıyor, konuyu kesinlikle TBMM ve İBB yerel Meclis gündemine taşıyacağız.” dedi.
CHP’liler Habibler Cemevi ve Habibler Trakyalılar ve Rumeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ettikten sonra Sultangazi’den ayrılıp Eyüp Alibeyköy’e gitti.






  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı