CHP'liler Hal Çalışanlarının Emrindeyiz dediler

CHP

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul milletvekillerinden Mevlüt Aslanoğlu, CHP Esenler ilçe Başkanı Halil Özden, Bayrampaşa İlçe BaşkanıZahit Gürdalil ve ilçe yönetim kurul üyeleri




7-24EsenlerHaber

CHP'liler Hal Çalışanlarının Emrindeyiz dediler

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul milletvekillerinden Mevlüt Aslanoğlu, CHP Esenler ilçe Başkanı Halil Özden, Bayrampaşa İlçe Başkanı Zahit Gürdal il ve ilçe yönetim kurul üyeleri Bayrampaşa Yaş Sebze ve Meyve Hali esnafının yaşadığı sorunları yerinde görmek için sabah saat 05’de Meyve Hali esnafının sorunlarını dinlediler.

CHP İstanbul il Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul milletvekillerinden Mevlüt Aslanoğlu ve beraberindeki CHP’liler sabah saat 05’de Hal esnafını gezdiler, esnafla tek tek tokalaşarak bol ve bereketli kazançlar, hayırlı işler dilediler.

 


CHP’liler Hal esnafıyla ziyaret esnasında birçok konuya değinerek sorunlarının çözümü hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Bazı esnaflar halde, bu saatlerin en hareketli saatler olması gerektiğini ama gördüğünüz gibi istenilen potansiyelin olmadığını söyleyerek iktidardan şikâyetçi oldular. Esnaf ziyaretinin devamında, Bayrampaşa Yaş Sebze ve Meyve Hali( İSMEYDER)Başkanı Nevzat Dayan’ı makamında ziyaret ederek sabah kahvaltısı yaptılar. Kahvaltıdan önce Halde yaşanan sorunları CHP heyetine anlatan İSMEYDER Başkanı Nevzat Dayan, çözüm için birkaç öneriyi de CHP’lilerle paylaşarak şunları söyledi;
 


İSMEYDER Başkanı Nevzat Dayan “Gerek sistemin çalışmaması gerekse üretici bölgelerde uygulamaya geçilememesi nedeniyle tüketici hallerinde uygulanmaya çalışılan hal kayıt sistemi durumu içinden çıkılmaz ve yürütülemez bir hale getirmektedir” Hal esnafı eşitlik istiyor. Dayan, 5957 sayılı hal kanununun 7. maddesinin 2. fıkrasına atıf da bulunarak bakın bu madde de, “Semt pazarında bulunan toplam satış yeri sayısının en az yüzde yirmisi özel satış yeri olarak üreticilere ayrılır. Ayrılan satış yerlerine üreticilerden yeteri kadar talep olmaması veya boşalan satış yerlerinin doldurulamaması hâlinde diğer talep sahiplerine de tahsis yapılabilir” bu madde değiştirilmeli. Yabancı sermaye marketleri bizi bitirmek peşindeler, yasa çıkartılar, toptan mal satmaları için.
 


Sayın CHP vekili Mevlüt Aslanoğlu’nun bu madde üzerine meclisteki mücadelesini biliyoruz, kendisi Hal esnafının dostudur. İlgili, bakana ve Müsteşara bu konuda baskı yaptığını biliyoruz, bu konuda esnafımız rahatsızdır. Bu sistem yanlıştır. İstanbul’dan Köye doğru çalışmaz, Köyden İstanbul’a doğru çalışmalı. Yani vatandaşın sofrasına yansıyan yüksek fiyatın sebebi biz değiliz, ayrıca semt pazarlarını satıyorlar, ortadan kaldırmaya çalışıyorlar bu büyük bir yanlıştır semt pazarları olmazsa biz kime mal satacağız, vatandaş nasıl ucuz meyve ve sebze yiyecek. İktidar bu konuda biraz daha dikkatli olmalı” ifadelerinde bulundu

  


İstanbul milletvekillerinden Mevlüt Aslanoğlu ise” bana iltifat yapmayınız CHP ve ben sizlerin emrindeyiz ben görevimi yaptım. Sizlerin hangi sorunu varsa bana dosyalarla veriniz ben elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım “ dedi.
 

Taha sonra toplu halde kahvaltı yapıldı, hatıra fotoğraflar çekilerek esnafa ve onların temsilcilerine kolay gelsin diyerek CHP heyeti bir hal gezisini de böylece memnuniyetle tamamlamış oldu.