CHP'liler Grup Yorum'u Yalnız Bırakmadı

CHP

CHP İstanbul İl Örgütü yöneticileri Mehmet Aslan, Olgun Çelik ve Canan Kaftancıoğlu, polisin sabah saatlerinde önüne barikat kurduğu İdil Kültür Merkezi'ne geldi. CHP ve Grup Yorum görüşmesi

HABER /Hüseyin Koç

CHP'liler Grup Yorum’u Yalnız Bırakmadı  

CHP İstanbul İl Örgütü yöneticileri Mehmet Aslan, Olgun Çelik ve Canan Kaftancıoğlu, polisin sabah saatlerinde önüne barikat kurduğu İdil Kültür Merkezi'ne geldi. CHP ve Grup Yorum görüşmesi yaklaşık 30 dakika sürdü.

CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeleri, polisin önünde yığınak yaptığı Okmeydanı'ndaki binaya girerek Grup Yorum üyeleriyle görüştü.

Grup Yorum kapıda türkü söyleyip halay çekti
 
CHP üyeleri ayrıca baskında görev alan Çevik Kuvvet Amiri'yle kısa bir görüşme yaparak kapıda türkü söyleyip halay çeken Grup Yorum üyelerine müdahale edilmemesini istedi. CHP yöneticileri polise, "İnsanları tahrik etmeyin" çağrısında da bulundu.



Grup Yorum: Gözaltı Kararı Yok

CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Çelik, Grup Yorum'la yaptıkları görüşmeyi anlattı. Çelik, Grup Yorum üyeleriyle İdil Kültür Merkezi'nin Okmeydanı'ndaki binasında görüştüklerini belirterek şunları söyledi:

"Grup Yorum üyeleri, haklarında herhangi bir yakalama ya da gözaltı kararı olmadığını ifade etti. Yorum üyeleri, bir üst sokakta bulunan Gençlik Federasyonu'na yapılan polis baskını dolayısıyla kendilerine yönelik(tedbir amaçlı) bir uygulamanın yapıldığını söylediler. Polis, bir üst sokaktaki baskından dolayı, Yorum üyelerinin bulunduğu binanın önüne yığınak yapmış. Yorum üyeleri baskını protesto gösterisi yapmasınlar diye polis binaya giriş çıkışları engellemiş."

CHP'li Olgun Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

"Grup Yorum üyeleri, buna rağmen müdahale bekliyorlar. Polisin binaya gireceğini düşünüyorlar. Yaptığımız görüşmede bize de ziyaretimizden ötürü teşekkür ettiler. Saat 16.00'da yeniden burada olacağız. Aydınlar ve sanatçılar Grup Yorum için bu adrese gelecek, biz de burada olacağız.''





  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli