CHP'li Gülden, barış ve huzur çağrısı yaptı

CHP

CHP Esenler Eski İlce Kadın Kolu Başkanı Aysel Gülden, Türkiye’de yaşanan terörden en çok kadınların etkilendiğini belirterek, barış ve huzur istediklerini söyledi.


CHP Esenler eski İlce Kadın Kolu başkanı Aysel Gülden Türkiye’de yaşanan terörden en çok kadınların etkilendiğini belirterek, barış ve huzur istediklerini söyledi. Gülden, “Silahlar biran önce sussun, herkes ön yargılarından ve kendi siyasi çıkarlarından kurtulsun” dedi.

CHP Esenler Eski İlçe Kadın Kolu başkanı Aysel Gülden, “Ankara’da insanlık tarihi en acı günlerinden birini yaşatı. Yüzlerce insanın ölümüne sebep olan terör belası malesef ülkemizi derin bir acıya boğmuştur. Daha da acısı güvenlik zaafiyeti yok diyen iktidar partisi ve onun İçişleri Bakanı halen görevdedir. Her şeye rağmen ülkemizde yaşanan bu olaylar birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacaktır. Kanla beslenenler kendi kanlarında boğulacaktır.

Terörden en çok anneler, eşler ve kızkardeşler etkileniyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bizler CHP’li kadınlar olarak tüm ülkede barış ve birlik istiyoruz. Silahlar sussun, herkes ön yargılarından ve kendi siyasi çıkarlarından kurtulsun. Anneler, eşler ve çocuklar daha fazla ağlamasın istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda çalışıyoruz herkese elimizi uzatıyoruz, silahları susturmaya, hayatları kurtarmaya, bu gözyaşını durdurmaya biz varız. Kimin hangi partiden, hangi etnik kökenden geldiğine bakmaksızın, tam ve sürekli barış için üstümüze düşenin fazlasını yapmaya hazırız. Barış için kadınların içinde olacağı bir süreç şarttır, barış için halkın iktidarının kurulması ve CHP’nin iktidarı için her yurttaşımızın CHP’ye oy vermesini istiyorum. 
 
Bu zihniyet kadına değer vermiyor!"

Kadına uygulanan sözlü yada fiziki şiddetinde terör sayılmasını gerektiğini belirterek, Türkiye’de günde üç kadının öldürüldüğünü, görmeyen gözlerin, işitmeyen kulakların duymasını istiyoruz diyen Gülden, “Kadına şiddeti cesaretlendiren, kadına nerede, nasıl davranılması gerektiğini dikte eden AKP’dir. Bu zihniyete göre, kadın erkekten dört adım geride yürümesi gereken ikinci sınıf vatandaştır. Aynı zihniyet, kadınların kahkaha atmalarını iffetsizlik, hamile kadının sokakta dolaşmasını edepsizlik saymaktadır. Yine aynı yobaz düşünceye hizmet eden kimileri, kadının kaç çocuk doğurup doğurmayacağına, kırmızı ruj sürmesine müdahale etme cüretinde bulunuyor. ‘eşarpsız kadın perdesiz eve benzer, ya kiralıktır ya satılık’ diyecek kadar alçalmışlardır. CHP’li kadınlar olarak ilkelerimiz doğrultusunda her zaman doğruları savunup, huzur, refah ve barış içinde bir ülke inşa etmek için CHP’yi iktidar yamamız şart olmuştur.” dedi.







  • Çarşamba 20.2 ° / 8.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21.1 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.6 ° / 11.2 ° Güneşli